Zlatni beočug, umetnici Jeleni Milošević

Priznanje u domenu likovne umetnosti, dodeljeno je slikarki za vrhunske domete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Vojislava Vuković

Slikarki Jeleni Milošević dodeljen je Zlatni beočug, Kulturno-prosvetne zajednice na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ova nagrada, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, se dodeljuje 53. put za trajni doprinos kulturi Beograda, i u različitim umetničkim oblastima.

Jelena je umetnica širokog spektra slikarskih tehnika, od primenjene umetnosti koju je završila u Beogradu, preko usavršavanja na staklu na univerzitetu daleke Pretorije, do kozervacije i ikonopisa koje je završila na Akademiji SPC. Do sada je imala 56 samostalnih i preko 270 kolektivnih izložbi, od kojih su mnoge bile humanitarnog karaktera. Njeni radovi se nalaze u stalnoj postavci Galerije Narodnog muzeja u Beogradu, na univerzitetu Južne Afrike, u umetničkoj fondaciji u Johanesburgu, kao i u odabranim privatnim kolekcijama znamenitih ljudi. Dobila je prestižne nagrade za svoj rad.

Posle velikog uspeha svog prethodnog projekta Svetkovina, umetnica priprema novu izložbu pod nazivom Moj adađo, koja će biti pred publikom od 25. juna do 6. jula u hramu umetnosti – Zadužbini Ilije M. Kolarca.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar