Da li ste pravili pitu sa grožđem? Pravo je vreme da se isproba i ovaj recept (RECEPT)

Može da se koristi i crno i belo, a zašto da ne, može i miks oba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/G.C.

Možda na prvi pogled zvuči neobično, jer smo navikli na recepte u kojima se u pite dodaje suvo grožđe, ali uopšte nije komplikovano da se napravi, a super je ukusna i ova varijanta sa svežim grožđem.

Sad nam stiže sezonsko grožđe, pravi je trenutak da isprobamo i ovaj recept.

Foto: Pixabay/DaModernDaVinci

Sastojci:

500 g tanjih kora
1 dl ulja
3 kesice vanilin šećera
200 g šećera
1 kg crnog grožđa (može i belo ako ga više volite ili čak i mešano)

Priprema:

Zrna grožđa skinuti sa grozda, staviti u vanglu i dodati vanilin šećer i šećer. Sve izmešati. Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je sa uljem, zatim drugu. Na kraj kore poređati grožđe i urolati (nemojte staviti ni previše ni premalo grožđa) i tako redom dok sve ne potrošite. Tepsiju obložite papirom za pečenje ređajte. Možete i okruglu tepsiju, pa da  kore ređate pitu u krug. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne bude pečeno.



Izvor: Objektiv.rs, recepti.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar