Srbi osmi dan okupljeni u Zvečanu, očekuju da se sve reši mirnim putem: Ostaju pri svoja tri zahteva

KFOR je oko zgrada lokalnih samouprava koje pružaju usluge građanima, a nisu ni vojne baze niti vojna utvrđenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Kosovo onlajn

Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) Danijela Vujičić izjavila je za medije da se danas, osmog dana krize na severu Kosova i Metohije, narod u velikom broju okupio u Zvečanu i da Srbi očekuju da će se problemi rešiti mirnim putem.

– Mi jesmo za mir, ali suštinski je važno šta će uraditi Priština i međunarodna zajednica. Srpski narod na Kosovu i Metohiji neće odustati od svojih zahteva, a tražimo povlačenje svih ROSU jedinica sa severa pokrajine, oslobađanje otetih sugrađana Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, kao i povlačenje lažnih gradonačenika iz opština na severu pokrajine – rekla je ona.

Istakla je da se juče veliki broj radnika opštine Zvečan upisao da je došao na posao poštujući radnu obavezu koja im je onemogućena dolaskom kosovske policije i njenim upadom u zgradu opštine.

Vujičić je navela da je KFOR oko zgrada lokalnih samouprava koje su u srpskom sistemu i da nikada ranije nijedan Albanac nije imao pristup tim zgradama, te da one pružaju usluge građanima, a nisu ni vojne baze niti vojna utvrđenja.

Dodala je da je Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću, koji su uhapšeni tokom događaja ispred opštinske zgrade u Zvečanu u ponedeljak, određen pritvor do 30 dana i da se tamo nalaze na pravdi Boga, jer nikoga nisu napadali.

– Ne verujem da će se Kurtijev teror zaustaviti zbog šamara koji su dobili sankcijama Amerike. Oni jesu krenuli da disciplinuju čedo ali to ne znači da će promeniti politiku prema Kosovu i stav oko nezavisnosti KiM – ocenila je Vujičić i dodala da je sada na potezu međunarodna zajednica.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar