Oni koji su već iskoristili vaučere u ovoj godini ne mogu se prijaviti za nove vaučere

Pravo na vaučere imaju određene kategorije građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Bernd Müller

Ministarstvo turizma napominje da oni koji su već iskoristili vaučere u 2023. godini ne mogu podneti nove prijave za vaučere.

Sremska Mitrovica. Od utorka, 30. maja, počinje prijava za novi ciklus dodele vaučera za odmor u Srbiji. U ovoj novoj rundi će biti dodeljeno 100.000 vaučera, svaki vredan 5.000 dinara. Za sprovođenje ove akcije, Vlada Srbija je izdvojila pola milijarde dinara (4,3 miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve, koristeći sredstva koja su prvobitno bila namenjena subvencionisanju Elektroprivrede Srbije (EPS).

Pravo na vaučere imaju određene kategorije građana, uključujući penzionere, nezaposlene osobe, korisnike prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposlene sa mesečnim primanjima do 70.000 dinara, vojne invalide, nosioce poljoprivrednih gazdinstava, studente, kao i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Potencijalni korisnici su obavezni da podnesu prijave na šalterima Pošte Srbije najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana. Period od dana podnošenja prijave Pošti do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne sme biti kraći od 30 dana.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar