Jadranki Jovanović uručena specijalna međunarodna nagrada

U tršćanskom Teatru Roseti srpska primadona primila prestižno priznanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Jadranka Jovanović
Printscreen/You Tube

Primadoni Jadranki Jovanović, uručena je specijalna međunarodna nagrada za operetu 2019. u tršćanskom Teatru Roseti, uz pratnju FVG orkestra, pod upravom maestra Romolo Gesija.

Nagradu koju dodeljuje Internacionalna Asocijacija operete regije Friuli Venecia Ðulia u severnoj Italiji, srpskoj divi 28. decembra prošle godine uručila je italijanska operska umetnica karijere svetskih razmera, Daniela Barčelona, uz prisustvo slavnih kolega, soprana Daniele Mažucato i tenora Maka Rene Košotija.

“Velika je čast za mene da uručim ovu značajnu nagradu Jadranki u mom rodnom gradu. Hvala ti što si tako mnogo postigla u umetnosti, što si toliko toga dala umetnosti i što nastavljaš toliko da nam daješ ” poručila je Barčelona uručujući nagrade.

Predsednica Internacionale Asocijacije Operete Marisa Lorenzon Palini istakla je tokom svečane ceremonije uručenja da ove godine nagradu dobija ne samo sjajna umetnica izuzetne intrnacionalne karijere, već i posebna ličnost koju karakteriše velika toplina i ljubaznost u komunikaciji i jedno negovanje ljudskih odnosa, koja predstavlja svoju zemlju na najlepši mogući način.

“Hvala moji dragi Tršćani, hvala mojoj Italiji koja mi je prva širom otvorila vrata, hvala žiriju koji me je nagradio, svim kolegama na sceni, orkestru, publici koja je ispunila salu Teatra Roseti preko poslednjeg mesta i hvala mojim Srbima koji su došli ovde večeras da me podrže”, izjavila je Jadranka Jovanović, prva Srpkinja kojoj je uručeno ovo značajno priznanje.

Dosadašnji dobitnici te nagrade u Trstu koji su se istakli u žanru operete poznati su svetski operski pevači, dirigenti, reditelji, glumci, koreografi, među kojima su našoj publici najpoznatiji: Raina Kabaivanska, Elisabeth Švarzkopf, Nikolai Geda, Alfredo Kraus, Daniela Mazukato, Maks Ren Kosoti, glumica Marta Egert, austrijski reditelj Oto Šenek, italijanski reditelj i koreograf Ðino Landi i mnogi drugi.

Ova prestižna međunarodna nagrada za operetu osnovana je 1986. godine sa namerom da se oda počast umetnicima koji su doprineli razvoju i uspehu operete, njenom promovisanju u svetu u različitim izrazima. Jadranka JovanovićIzvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar