Voćni likeri su pored slatkog idealno posluženje za goste.
Liker možete da napravite gotovo od svakog voća, a s obzirom da je trenutno sezona kajsija, predlog je da ovaj put iskoristite ovo voće i napravite liker koji ćete moći da koristite gotovo do kraja godine, ako ne i duže.
Sastojci:
2 kg zrelih sočnih kajsija
1 kg šećera
1,5 litar ljute rakije (od kajsije ili šljive)
5-10 smrvljenih košpica kajsija
kora od pomorandže
Priprema:
Kajsije oprati, odstraniti im koštice, a kasnije istucati. U veću opranu teglu ređati kajsije, šećer pa koru od pomorandže. Na kraju sipati rakiju. Staviti nekoliko istucanih koštica od kajsija. Tegle povezati celofanom ili zatvoriti poklopcem pa ostaviti teglu na suncu da stoji 3 nedelje. Povremeno tegle treba promućkati da se šećer istopi. Posle tri nedelje voće procediti kroz gazu, sipati tečnost u suve zagrejane flaše, zatvoriti i ostaviti na hladno, tamnije mesto da stoji do upotrebe.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)