Wi-Fi 7 bi mogao da donese još BRŽI internet: Evo do KOLIKO gigabita u sekundi će ići nove verzije

Novije Wi-Fi verzije nude veće brzine od starijih, što je i očekivano

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Chris Batson / Alamy / Profimedia

Budući da zbog pandemije veći deo građana vreme provodi kod kuće, Wi-Fi je još više dobio na značaju – od početka 2021. se govori i o šestoj generaciji WI-Fi mreže koja je donela veću brzinu i efikasnost, a sada su tu i vesti o sedmoj generaciji.

Wi-Fi 6 se od početka fokusira na objekte u kojima je intenzivnija cirkulacija ljudi (na primer aerodromi, bolnice, tržni centri), budući da rešava probleme zagušenog protoka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od početka situacije s koronavirusom povećala se potreba za većom brzinom obrade podataka, što traži stabilnu komunikacionu mrežu – internet bez prekida i pauza, bez smetnji.

Novije Wi-Fi verzije nude veće brzine od starijih, što je i očekivano, ali su razlike tolike da će svako odmah primetiti ogromno poboljšanje.

Sledeća generacija, već poznata kao Wi-Fi 7, je nešto što bi trebalo da raduje sve one koji žude za super-brzim internetom. Prema poslednjim demonstracijama koje je izvela MediaTek, sedma generacija može da se pohvali mnogo većom brzinom, a iz Wi-Fi alijanse tvrde da se radi o čak 40 gigabita u sekundi.

Poređenja radi, Wi-Fi 6 ide do 9,6 gigabita u sekundi, što je prilično brzo, ali bi potencijal od 40 gigabita mogao da otvori vrata koja danas ne možemo ni da zamislimo – da na primer stvori uslove za još više bežičnih uređaja s internet konekcijom, koji bi funkcionisali jednako dobro kao i oni s kablovskom povezanošću.

Prema onome što tvrdi MediaTek, Wi-FI 7 bi trebalo da stigne već 2023. godine, ali ostaje da se vidi koliko će široko biti rasprostranjen. Na brzinu interneta na kraju krajeva utiču i druge stvari, pa ako je neki paket ograničava na jedan gigabit u sekundi, teško da će magično skočiti na 40 gigabita.

BONUS VIDEO:



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar