Novi stil u novoj godini: Nekoliko malih promena na kosi će vam napraviti sasvim novi IMIDŽ

Potrebno je samo malo kreativnosti i volje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Možda nikada niste razmišljali o tome, ali kosa može mnogo toga da kaže o osobi koja je nosi.

Mnogi ljudi, naročito devojke, ispoljavaju svoju kreativnost na sopstvenoj kosi, time gradeći potpuno nov i jedinstven stil koji je karakterističan samo za njih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukoliko već dugo nosite istu nijansu ili niste dugo eksperimentisali sa frizurom, možda je Nova godina odlična prilika da nešto promenite na sebi, kako biste u 2022. ušli osveženog izgleda.

Sa druge strane, ako već dugo planirate neku promenu, onda zaista nema potrebe da više odugovlačite. Svaka vaša promena stila će biti primećena, a možda i neočekivano otkrijete da vam baš ta nova frizura ili boja kose savršeno pristaje.

Evo nekoliko predloga:

Promena nijanse

Ukoliko imate divnu kosu boje lešnika, na kojoj vam, verujte, mnogi zavide, mogle biste da je osvežite nekim svetlijim pramenovima. Ova promena nije napadna, ali će svakako biti primećena.

Pored toga, kosi ćete dati i veći sjaj. Svetli pramenovi susavršeni za osobe sa tamnijom osnovom, poput boje čokolade i kestenjastosmeđe, jer se lepo stapaju sa ostatkom kose i neće biti oštrih prelaza.

Foto: Shutterstock

Drugi predlog je mešanje smeđe i crvene kose, za potpuno drugačiju kestenjastu nijansu. Za postojanu i dugotrajnu boju, stručnjaci preporučuju da koristite specijalne šampone.

Za svetlije brinete i plavuše nijansa zlatnog ćilibara i meda donosi svež, divlji i mladalački izgled. Ukoliko biste, na primer želele da izgledate malo starije, pa samim tim zrelije i ozbiljnije, nije loša ideja da pokušate sa pepeljastoplavim pramenovima. Balajaž se još uvek čvrsto drži kada je moderna kosa u pitanju, pa bi to svakako trebalo da vam bude otvorena opcija.

Što se tiče crnki, najtoplije vam preporučujemo da još više negujete svoju besprekornu boju i da je redovno održavate. Pored fantastičnog sjaja koji prosto pleni svežinom, nije vam potrebna neka vizuelna promena.

Foto: Tomas Anderson / Panthermedia / Profimedia

Promena frizure

Kako smo ranije pisali, 2022. će biti u znaku sedamdesetih i osamdesetih godina, što se tiče frizura.

Dobra vest za sve ljubiteljke šiški je da se vraćaju u modu. Ukoliko imate dugu kosu, nije loša ideja da skratite šiške i da ih nosite preko čela.

Isto tako, možete neoibavezno pokupiti kosu, ali ostavite šiške da slobodno poskakuju po vašem čelu.

Disko stil sedamdesetih se takođe vraća na velika vrata, pa će kovrdže i lokne ponovo biti svuda prisutne. Jedinstvenost i sloboda se ničim neće bolje istaći nego neukrotivim, bujnim i negovanim kovrdžama.

Foto: Shutterstock

Devojke sa izrazito dugom i gustom kosom svakako će najbolje poneti ovu frizuru. Neophodno je da oblikovanje vršite često i da kosu posebno negujete, da se ne bi oštetila od prečestog feniranja.

Kada smo kod retro varijanti, čuveni “šag” koji se svuda mogao videti u vreme kad je ABBA bila na vrhuncu karijere, ponovo je in, tako da i devojke sa kosom do ramena mogu da promene imidž.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar