Evo zašto Hrvati vode PRLJAVU kampanju protiv Vučića: “Zapad imao jedan CILJ, a sad su nervozni”

Politički analitičar Dejan Miletić navodi da Hrvatska ima izraženu osetljivost na rast i jačanje Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolic

Hrvatski portal Indeks vodi prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog modernizacije srpske vojske.

Pokušavaju da predstave Srbiju kao remetilački faktor u regionu, iako je jasno da je jedini cilj ovakve kampanje da se skrene pažnja s činjenice da je Srbija poslednjih godina ekonomski osnažila i vojno uznapredovala isključivo kako bi podigla svoje odbrambene kapacitete, što je predsednik Srbije više puta do sada ponovio, kako je Objektiv već pisao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Guraju svoje afere pod tepih

Vojni analitičar Vlade Radulović za Objektiv kaže da kritike iz Zagreba na račun modernizacije Vojske Srbije nisu nikakva novost, pa ne treba da čude ni naslovi tamošnjih medija.

– Stičem utisak da se kampanja „upiranja prstom” u Srbiju uvek aktuelizuje kada Hrvatska upadne u neku aferu oko nabavke naoružanja. Za promenu, mislim da bi komšijama bilo bolje da pažljivije razmatraju svoje poteze i pravce razvoja sopstvene vojske nego što gleda ju šta se dešava kod nas. Recimo, umesto naslova u kojima potenciraju da smo remetilački faktor, ne bi bilo loše da sopstvenim građanima kažu šta su zaista potpisali sa Francuzima i koliko će na kraju „Rafali” koštati. Ili pak da, recimo, kažu da li su celokupne kopnene snage stavili „na tanak led” zbog nekih političkih odluka. Ima tema, ali je očigledno lakše upirati prstom u Beograd. Sa druge strane, mi ne radimo ništa što bi trebalo bilo koga da brine. Jednostavno, zanavljamo tehniku i modernizujemo vojsku kako bismo imali dugoročno održiv sistem – smatra Radulović.

Foto: Printscreen / Youtube /

Nervozni su…

Politički analitičar Dejan Miletić navodi da Hrvatska ima izraženu osetljivost na rast i jačanje Srbije.

– Imaju punu svest o tome koliko su zla naneli srpskom narodu, pa logično ne očekuju ništa dobro. Međutim, Srbija je orijentisana ka budućnosti, iako nije spremna da zaboravi. U tom smislu, postaje sve očiglednije da je naš napredak i razvoj nezaustavljiv, što se posebno vidi u stalnom jačanju vojske. Moraće da se naviknu, kako znaju i umeju, jer se te stvari neće menjati – poručuje Miletić.

Foto: Pink

Prema rečima potpukovnika u penziji Ljubana Karana, kada su pre nekoliko godina Hrvati kao donaciju od SAD dobili višecevne raketne bacače, prvo što ih je obradovalo je to što ih je moguće modifikovati na veći domet.

Foto: Pink/Printscreen

– Radovali su se što mogu da gađaju Beograd, a sada se čude šta će Srbima oružje. Zapad je od Hrvatske kao pouzdanog satelita želeo da napravi ekonomskog i vojnog lidera na Balkanu. Sada su videli da od toga nema ništa, pa su veoma nervozni – zaključuje Karan.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZADNJU OBJEKTIVA ZA 15. DECEMBARIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar