Svi su POVEZANI i u istom lancu: Nakon hapšenja supruga Belivuka i Mesara otkrivene nove veze (FOTO)

Prilikom jučerašnjih pretresa oduzet je i automobil marke BMW koji je bio parkiran u dvorištu Miljkovićeve vile u Čačanskoj ulici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Sporcic, Printscreen/Pink, Privatna arhiva

Supruge vođa koljačkog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bojana i Tanja, uhapšene su u četvrtak u Beogradu, a lisice na ruke stavljene su i nevenčanoj supruzi Veljinog vojnika i dugogodišnjeg pajtaša Filipa Ivanovskog, Mariji Milutinov, kao i Belivukovoj tašti Snežani Đorđević. One su uhapšene zbog sumnje da su izvršile krivična dela pranje novca u produženom trajanju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

TAJNA BLINDIRANOG BMW

Prilikom jučerašnjih pretresa oduzet je i automobil marke BMW koji je bio parkiran u dvorištu Miljkovićeve vile u Čačanskoj ulici. Reč je o blindiranom automobilu teškom preko pet tona, koji će biti veštačen. Nezvanično, taj automobil je ranije bio vraćen Miljkoviću, i to po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića. O tome kako se sve desilo, govorio je i bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić pred Višim sudom u Beogradu, gde mu se sudi za trgovinu uticajem.

Foto: Vladimir Sporcic

– Tadašnji ministar Stefanović zvao me je dva dana pre tog 15. aprila i decidirano mi rekao: “Imate zahtev, treba da dođe Marko Miljković u vaše prostorije da da iskaz po prijavi Nenada Vučkovića. Odradite profesionalno, bez bespotrebnog zadržavanja, i odmah prosledite tužilaštvu.” Tog 15. aprila oko podneva ponovo me je zvao i bio izuzetno ljut, rekavši mi:

– Koji deo mog naređenja nije bio jasan, rekao sam da se obavi brzo, a vi ga držite već pet sati – rekao je Papić na suđenju. On je naveo i da je pozvao kolege iz beogradske policije i da je saznao da je tog dana Interventna jedinica iz drugih razloga već privela Miljkovića. Sa kolegama iz SBPOK dogovorio se da dođu po Miljkovića da da izjavu, a tvrdio je da u tom trenutku nije znao da mu je automobil oduzet.

– Mi vozilo nismo ni uzimali, preuzeli smo lice, obavili razgovor i vratili ga u beogradsku policiju – rekao je na suđenju Goran Papić. Inače, Miljković, koji je ruke okrvavio brojnim ubistvima i zlodelima, ovaj blindirani automobil je ukrasio – krstom.

TANJA BILA U VEZI SA MASAKRIRANIM VUKIĆEVIĆEM

Sa zidina vila koje su Belivuk i Miljković gradili jedna do druge po uzoru na zloglasnu kućerinu vođa “zemunskog klana” u Šilerovoj ulici Dušana Spasojevića Šiptara i njegovog najbližeg saradnika Mileta Lukovića Kuma, policajci su skinuli nadzorne kamere. Posle višečasovnog pretresa, policija je iz vile u Čačanskoj izvela suprugu Marka Miljkovića. Sudeći po stvarima koje su viđene u dvorištu kuće, ona je na ovoj lokaciji živela s decom, a prilikom izlaska iz kuće bila je odevena u skupocenu bundu. Lice je pokušala da sakrije naočarima za sunce, kao i hirurškom maskom, a na glavi je imala zimsku kapu.

Nezvanična saznanja govore da su se Marko Miljković i Tanja venčali 2015. godine u Opštini Savski venac. Prema podacima koji se nalaze u optužnici, zajedno imaju dvoje dece. Kako je svedočio otac ubijenog Lazara Vukićevića, ova žena je pre veze s Miljkovićem bila sa njegovim sinom, pa se spekuliše da je Vukićević i zbog toga bio posebno brutalno mučen i ubijen.

BOJANA GAZDARICA FIRME

Belivuk se sa svojom suprugom Bojanom, prema određenim informacijama, venčao tokom marta 2010. godine. Prema podacima iz optužnice podignute protiv pripadnika klana zbog pet teških ubistava, ona je majka troje dece, od kojih je najmlađi sin rođen septembra ove godine. Spekulisalo se da je po hapšenju Belivuka februara ove godine napustila Srbiju i otišla za Grčku. Vlasnik je nekoliko firmi, među kojima je i rentakar agencija “B&B Drive”, u kojoj se vodi kao suvlasnik zajedno sa suprugom još jednog uhapšenog pripadnika ove kriminalne grupe Aleksandra Vučeljića, Bojanom.

Prema nezvaničnim saznanjima, Bojana Belivuk je bila u vrlo bliskim odnosima i sa jedinom ženom koja je do sada bila označena kao pripadnik ovog klana, Slađanom Sekulić. Ova žena je inače supruga Vlade Georgieva, bivšeg policajca koji se ranije zvao Dragan Sekulić, uhapšenog februara ove godine, a za potrebe Velje i Bojane kupila je i kuću u Tršiću. Baš u ovoj vikendici Belivuk je zajedno s Nebojšom Jankovićem vežbao pucanje iz snajpera.

Porodice Belivuk i Sekulić su se družile, išle su zajedno na ručkove i večere, a zanimljiva je i činjenica da je Veljko Belivuk bio prijavljen kao zaposlen upravo u podrumu pića u Loznici koji je bio u vlasništvu Sekulića. Kako stoji u optužnici, Belivuk je prijavio da je bio koordinator ovog podruma i da je mesečno zarađivao 60.000 dinara.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVU.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar