Srđan Đoković optužio Australijance za ucenu, stigao i odgovor: Ovo je poruka Noletovom ocu iz Melburna!

Podsetimo, do 6. decembra teniseri su dužni da se izjasne da li će učestvovati na Australijan openu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STARSPORT/Peđa Milosavljević

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića Srđan izjavio je nedavno da njegov sin neće učestovati na Australijan openu ako bude ucenjivan “da mora da se vakciniše”.

– Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće – istakao je Đoković senior tokom gostovanja na TV Prva minulog vikenda kod voditeljke Marije Savić Stamenič.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tim povodom oglasio se i ministar sporta australijske države Viktorija Martin Pakula koji je poručio da Đokovića “niko ne ucenjuje”, već da je odluka da samo vakcinisani teniseri mogu da se takmiče na Glend Slemu u Melburnu.

– Iako ste elitni sportista, morate da se pridržavate pravila i poštujete zajednicu koja će da vas ugosti. Zato smo od tenisera i teniserki tražili ista pravila kao za sve stanovnike Viktorije. Nije u pitanju ucena, već zaštita ljudi i to što želimo da imamo iste norme za sve. Da budem jasan – želim da Đoković igra, ali ako nije vakcinisan, to je njegova odluka i odgovornost – rekao je Pakula, a preneli australijski mediji.

Podsetimo, do 6. decembra teniseri su dužni da se izjasne da li će učestvovati na Australijan openu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar