“Ne treba da priznamo nezavisnost KiM, treba da se borimo politički”: Vučić o SRAMNOJ izjavi Kurtija

Predsednik je podsetio da je danas razgovarao sa predsednikom Slovenije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić večeras gostuje u emisiji “Hit tvit” u kojoj se, između ostalog, dotakao teme dijaloga Beograda i Prištine i poslednje izjave premijera tzv Kosova Aljbina Kurtija.

Naime, on je podsetio da je danas razgovarao sa predsednikom Slovenije, Borutom Pahorom kojem je rekao da nijedna instanca na nivou EU nije reagovala na Kurtijevu izjavu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Danas sam gospodinu Pahoru rekao da nijedna instanca na nivou EU nije reagovala na poslednju izjavu Kurtija. Zamislite da smo mi rekli da treba da se ujedine Srbija i Republika Srpska, a nismo rekli niti ćemo reći. Iste sekunde bi reagovali i rekli da smo mi ljudi prošlosti, da smo teret Balkana i da unosimo krizu. – rekao je Vučić.

On je takođe naglasio da Srbija ne treba da prizna nezavisno Kosovo i Metohiju.

– Potpuno sam uveren da ne treba da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije, kao predsednik ali kao i slobodan čovek mislim da ne treba to da uradimo. Treba da se borimo politički, da čuvamo mir, da bismo imali pravo da obeležavamo stradanje Srba poštujući i druge žrtve – zaključio je predsednik Vučić.

Podsetimo, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurtij rekao je da bi “u budućnosti glasao za ujedinjenje sa Albanijom, ali samo ako bi se takav referendum sproveo mirno i demokratski”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar