Previše VREMENA provodite sa partnerom i osećate da se udaljavate? EVO kako da obnovite vezu

Morate napraviti balans između ljubavnog i društvenog života

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnoge stvari koje su nam se nekada činile dragocenim, kao što je rad od kuće i provođenje više vremena sa partnerom ili porodicom, mogu biti teže nego što smo mislili.

Rutina, nedostatak sopstvenog prostora ili premalo vremena za prijatelje ili sebe mogu biti neke od posledica ako previše vremena provodite sa partnerom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnogi parovi prolaze kroz to, ali postoje načini na koje možete obnoviti vaš odnos, ali i više se posvetiti sebi.

1. Ne zanemarujte porodicu i prijatelje

Biti u paru pruža osećaj udobnosti i zbog toga drugi odnosi mogu biti zanemareni. Do toga može dovesti i posesivnost i želja da se sve vrti oko partnera do te mere da izolujete jedno drugo od svog društvenog, poslovnog i porodičnog života. Neke od osobina osobe koja ima tendenciju da bude zavisna i posesivna su strah od usamljenosti, anksioznost, opsesivne misli, panika zbog raskida i slično.

Da ne bi došlo do toga, potrebno je na vreme prepoznati da se to dešava i posvetiti se i drugim aspektima života.

Foto: Shutterstock

2. Umesto da pretpostavljate, bolje pitajte

Dobro je razmisliti o tome šta je potrebno našem partneru, šta mu može pomoći i kako ga možemo učiniti srećnijim. Ali mnogo puta možemo imati pogrešnu predstavu o tome šta drugi žele ili zahtevaju, a to se može izbeći na vrlo jednostavan način: pitanjem.

Ako kažete nešto poput: “Šta ti treba?” ili “Šta te nervira kod mene?” možete otvoriti dijalog koji je dobar za oboje i koji će vam pomoći da izbegnete nepotrebne diskusije.

3. Pokušajte da razumete zašto vam je postalo dosadno u vezi

Osećaj dosade je ponekad suptilan i teško je prepoznati da li nam je zapravo dosadno ili ne. Ali ovaj osećaj se može pojaviti u drugim oblicima koje je lakše identifikovati, poput ljutnje, iritacije ili manje privlačnosti. Ako to počne da se dešava, dobra vežba je da se zapitamo koji su unutrašnji razlozi zbog kojih se tako osećamo i da li nas vrebaju rutinski zadaci ili dosada.

Foto: Shutterstock

4. Pronađite balans između vremena sa partnerom i vremena samo za sebe

Provođenje mnogo vremena zajedno može dovesti do zajedničkih aktivnosti koje biste, da imate izbora, možda radije radili odvojeno. To nije zbog nedostatka naklonosti prema vašem partneru, već zbog toga što postoje stvari koje jednostavno više volite da radite sami ili sa drugim ljudima oko vas. Zato je važno da saznate koje stvari više volite da radite zajedno, a koje ne.

Svakodnevne aktivnosti, pout slaganja veša, pospremanja ili izvođenja psa, takođe mogu biti načini da na trenutak ostanete sami. Ovo će uravnotežiti vreme provedeno zajedno i vreme koje provodite sami, a ova “udaljenost” će učiniti da partneri nedostaju jedno drugom, unoseći uzbuđenje u njihov ponovni susret.

Foto: Shutterstock

5. Budite pozitivni

Ne samo da je važno da se zabavite sa prijateljima i porodicom, već je i prioritet održavanje dobrog raspoloženja između vas i vašeg partnera. To se može postići šetnjama i različitim aktivnostima. Radite bilo šta što unosi drugačije raspoloženje u vašu redovnu rutinu.

6. Razmislite o individualnoj ili terapiji parova, ako je potrebno

Terapija ne mora da bude poslednja opcija. U određenoj meri, svako može imati koristi od nje. Osećaj tuge, preopterećenosti, razdražljivosti može biti okidač za razmišljanje o odlasku kod terapeuta. On može pružiti emocionalnu podršku i određene “alate” za poboljšanje mentalnog zdravlja, kao i vašeg života u paru i komunikacije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar