Najluđa teorija srpskih antivaksera: Prevrnućete se od smeha kad čujete sta STAVLJAJU U NOS! (VIDEO)

Antivakseri i protivnici uvođenja kovid propusnica su još jednom izneli sumanute teorije zavere, opet nesvesni da tako samo ugrožavaju ljudske živote

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Kraj pademije koronavirusa neizvestan je još uvek, kako u celom svetu tako i u našoj zemlji. Srbija je među prvima u svetu i prva u regionu nabavila vakcine protiv virusa i time pokazala odgovornost prema svojim građanima, ali i stavila do znanja da jedino priznaje naučni stav u rešavanju ovog problema.

Ipak, i pored odgovorne politike naše zemlje, još uvek postoje pojedinci koji ne mare za opšte zdravlje stanovništva i ponašaju se neodgovorno odbijajući zvanične stavove nauke, ponoseći se što stoje iza brenda “antivakser”.

Nakon najnovije odluke Kriznog štaba i Vlade Srbije o uvođenju kovid sertifikata, određeni broj ljudi, usudićemo se da im damo na značaju i reći “šaka njih”, stupilo je u protest protiv sopstvene države, naroda i svog zdralja kako bi ostvarili svoje antivakserske ciljeve.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada su upitani da daju razloge o svom stavu i zbog čega i protiv koga žele da protestvuju, stizali su najluđi i nerazumni odgovori. Kao osnovci koji napamet uče pesmice u školi, tako su i ovi samoprozvani stručnjaci i antivakseri pričali da je cela stvar u vezi koronavirusa laž, da maske ne treba da se nose, kao i da će upotrebiti fizičku silu ukoliko nekome zasmeta njihov nemar o zdravlju. Ipak, ko je imao “želudac” da nastavi da sluša “nekoliko ovih stručnjaka” i njihove opasne odgovore o epidemiji koja hara svetom, čuo je i do sada najšokantniji način kojim se brane od koronavirusa.

U pitanju je odgovor jednog starijeg čoveka, kako rekosmo “samoprozvanog stručnjaka”, koji je pored toga da će silom udariti na svakoga ko mu kaže da nosi masku i vakciniše objasnio da je on uspeo da se ne zarazi, iako je radio sa obolelima, tako što je Pavlovićevu mast gurao u nos!

Foto: Printscreen

– Bez maske sam svaki dan, reću ću svima kako da se zaštite – stavljam Pavlovićevu mast u nos – rekao je stariji “stručnjak”.

Snimak ovog bizarnog objašnjenja brzo je preplavio društvene mreže, ostavljani su brojni komentari ljudi koji su prepoznali opasnost u ovakvom izražavanju i ismejali poruku sa video snimka.

Jedan od najsmešnijih odgovora bio je od jednog Tviteraša koji je napisao da “Pavloćeva mast doprinosi i miru u svetu” – jasno aludirajući šta misli o ovoj ludoj i neobjašnjivoj teoriji antivaksera.

Na ove bizarne reli antivaksera, reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao:

– Ja se inače zalažem, ili zalagao bih se da nije Ustava Srbije, zalagao bi se za obaveznu vakcinaciju, zbog Ustava to ne može. Da komentarišem ljude koji stavljaju Pavlovićevu mast i govore da su se zaštitili od korone. Tim ljudima je potrebna pomoć.

Podsetimo, zvaničan stav nauke i struke za zaštitu od virusa jeste vakcinacija, pored toga obavezno je nošenje zaštitne maske, kao i držanje propisane socijalne distance.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Smešni komentar sam dobio od komšije koji je u poznim godinama,na pitanje jeli se vakcinisao, kaže "zašto da se vakcinišem kad sam zdrav".

    Odgovori

Ostavite komentar