Itudis posle pobede: U nekim momentima respektovali smo Zvezdu previše

Posle aljkavog početka, uspeli smo da promenimo ploču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mikhail Serbin / Sputnik / Profimedia

CSKA je uspeo da slavi u Moskvi protiv Crvene zvezde, a Itudis nije bio zadovoljan prvim poluvremenom i odbranom svoje ekipe.

Armejci su na kraju uspeli da opravdaju epitet favorita i ubeleže treću pobedu zaredom u elitnom takmičenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Želeo bih da čestitam igračima od srca na pobedi. Zaista smo imali loš pristup odbrani u prvom delu, uz poštovanje protivnika, ali u nekim momentima respektovali smo Zvezdu previše. Nismo igrali agresivno, nismo odgovorili fizički na njihovu igru, nismo se dovoljno žrtvovali, nismo zaustavili njihovu kreaciju i dozvolili smo ekipi koja dosad nije bila poznata po igri u napadu, da postigne 42 poena za poluvreme. Negde posle aljkavog početka treće četvrtine, posle nekoliko loših uvodnih minuta uspeli smo da promenimo ploču – počeo je Itudis i dodao:

– Počeli smo da pritiskamo loptu, da ih dovodimo u situacije da gube lopte, naterali ih da gube posede, doveli ih u tešku poziciju. Već sam govorio o tome da ovaj tim mora da stvori identitet, a to je da izađe na teren i bori se, da igra odbranu. Biće dobrih večeri u napadu, ali onda biće i onih kada nećemo, ali odbrana mora da se igra uvek. Kada smo počeli da čitamo situacije, počeli da napadamo prave ljude i stvaramo prostor, počeli smo da pogađamo ključne šuteve i tako ostvarimo pobedi. Savladali smo protivnika koji se sve vreme borio i nadigravao, čestitam im na tome.

Govorio je i o našem centru Nikoli Milutinovu.

– Nikola je snažan momak, oporavlja se od povrede, ali i tu idemo dan, po dan. Za Grigonisa nadam se da ćemo imati dobre vesti do kraja sedmice. Ljudi, morate da budete svesni da moramo pozitivno da gledamo na situaciju. Igrali smo bez trojice jako bitnih momaka, a oni koji su igrali večeras pokazali su jaku želju za pobedom. Moramo da počnemo da razmišljamo na taj način, svako je bitan, ali igrači koji su na parketu doneli su pobedu. Ovo je snažan signal da možemo da izađemo iz ove situacije, verujem da će nešto dobro da izađe iz svega što nam se desilo. Imamo kapacitet, snagu i zaista dobru grupu ljudi – zaključio je itudis.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar