Ljubavna priča kojoj se divila Jugoslavija: Voleli su se od prvog do POSLEDNJEG susreta

Na današnji dan pre tri godine preminula je diva srpskog glumišta Milena Dravić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Bez svog voljenog Dragana Nikolića živela je dve godine, a svako dan bio joj je ispunjen snažnim emocijama nedostajanja svoje najveće životne ljubavi.

Ljubav koja je počela na setu, mnogima je bila uzor prave, iskrene i istinske ljubavi za ceo život. Upravo tako su se voleli Milena i Gaga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Upoznali su se na sminaju filma “Horoskop” 1969. Godine. Milena je već tada uživala veliku popularnost, bila je jedna od najvećih zvezda Jugoslavije, a Dragan se još uvek borio za svoje mesto, bio mu je to tek četvrti film. Nije puno prošlo kada su shvatili da su stvoreni jedno za drugo.

– Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam vidio ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja – govorio je Nikolić za Story.

Foto: Screenshot Youtube

Milena i Dragan venali su se 1971. godine bez velike pompe, u pauzu snimanja filma ” Kako su se volele dve budale”. Usred snimanja filma, zamolili su reditelja da ih pusti sat vremena na pauzu i kada su dobili odobrenje, zajedno sa Sekom Sabljić otišli su u Opštinu Vračar i venčali se. Po završtetku ceremonije venčanja, vratili su se na set, kao da se ništa nije desilo i nastavili sa snimanjem.

Ljubav nastala iz prijateljstva bila je nesalomiva. Tokom braka dugog decenijama, u javnosti se nikada nije saznalo niti za jedan njihov problem, dramu, trzavicu. Milena i Dragan do poslednjeg dana izgledali su poput zaljubljenih tinejdžera i bilo je nezamislivo posmatrati ih drugačije od toga da su par. Ljubav i poštovanje koje su jedno prema drugome imali bilo je vidljivo svakome ko je makar na kratko bio u njihovom društvu.

“Uvek moraju da postoje tolerancija i razumevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Smatram da je najlakše nešto presećI i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može da osveži dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja nisam to pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala”, ispričao je Dragan Nikolić u jednom intervjuu za “Story”.

Milena i Dragan imali su sve, ljubav, poštovanje, ugled među kolegama i veliki uspeh u karijeri, jedino nisu imali dece…

– Svaka žena mora da sluša samo sebe i osećaj koji ima duboko u sebi. Kod tako važnih odluka nikakvi saveti sa strane ne pomažu. To je i individualna stvar koja zavisi i od želje određene osobe za materinstvom, ali i od sudbine. Mnogo je ljudi bez dece, ali je važno da je čovek plemenit i da čini nešto plemenito. To je jako delikatno pitanje koje zadire u sferu najdublje intime – govorila je glumica svojevremeno.

Ipak, mlađe kolege smatrali su ih svojim roditeljima, te i danas, nakon njihovog odlaska često ističu koliko im je podrška poznatog bračnog para značila u građenju karijere i davanju životnih saveta. Milena i Gaga voleli su se više od četiri decenije. Glumac je nakon duge i teške bolesti preminuo marta 2016. godine. Te dve godine života bez voljenog Gage, Mileni su veoma teško pale:

– Veliku podršku u životu imala sam u mom suprugu. Mnoge lepe stvari su mi se dogodile zahvaljujući njemu. Dragan je još tu za mene. To nije moja fikcija. Bez tog osećaja da je tu ne znam da li bih mogla dalje. Nedostaje mi, da mu se nasmejem, da mi uzvrati onaj njegov pogled i namigne – govorila je Milena za magazin “Gloria”.

Ljubav između Milene Dravić i Dragana Nikolića bila je i ostala ljubavna priča o kojoj je pričala cela Jugoslavija.

Sasvim SLUČAJNO je uplovila u svet glume, a onda postala jedna od OMILJENIH: Životna priča Milene Dravić

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar