Čim krenete da skidate igru s interneta, ODMAH možete da počnete da je igrate: Otkriven jedan od patenata

Nedavno je otkriven jedan od patenata kompanije Valve koji bi služio tome da igrači igraju igre dok se one preuzimaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Direktno strimovanje sadržaja, bez ikakvog čekanja na preuzimanje, popularno je kada se radi o video sadržaju (Netflix, Youtube), ali ta ideja postaje sve prisutnija i na polju gejminga. Međutim, još jedna dobra ideja je da se igri pristupi dok je ona u procesu preuzimanja, što je jedna od tehnologija koja će se u budućnosti pojaviti na Steam platformi.

Nedavno je otkriven jedan od patenata kompanije Valve koji bi služio tome da igrači igraju igre dok se one preuzimaju, a da ne čekaju da se preuzimanje kompletno završi, što može potrajati ako se radi o igri od 100 i više gigabajta. Ovo ipak nije potpuno nova ideja, pošto je već prisutna u pojedinim slučajevima kod konzola, piše Play!Zine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Patent bi funkcionisao tako što bi telemetrijom stavio prioritet nad fajlovima potrebnim za rani početak igranja, što je zanimljiva ideja.Takođe, isti patenat bi služio da se izbrišu fajlovi koji se ne koriste i tako bi se dodatno oslobodio prostor za dodatne igre.

Ovo je dosta dobra tehnologija koja bi i te kako pomogla igračima na najpopularnijoj platformi za distribuciju video igara.

BONUS VIDEO

Izvor: Play!Zine

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar