Koliko li će samo puta ovaj čovek promeniti ploču? Beker opet imao šta da poruči Novaku Đokoviću!

Nekadašnji trener srpskog tenisera ponovo je dao izjavu, a evo i šta je rekao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Boris Beker
Foto: EPA/TATIANA ZENKOVICH

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker je dao intervju za Eurosport u kome je izneo svoje mišljenje o poziciji srpskog tenisera u medijima, nastupu na US Openu i drugim stvarima.

Beker je bio začuđen i zgranut zbog ponašanja Novaka Đjokovića i kako on kaže nije očekivao da će zaplakati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nikad nisam video Novaka da plače na terenu. To znači da je došao do emotivnog limita. Ili da ga je prešao. Verovatno su ga ljudi svaki dan posle Vimbldona pitali o osvajanju kalendarskog grend slema ili rekordu od 21. grend slem titule. Očigledno mu je bilo previše. Ipak, uspeo je da suznih očiju poruči Njujorčanima: ’Danas je najlepši dan u mom životu jer sam konačno poštovan i voljen’. I to sve u danu kada je propustio verovatno jedinstvenu priliku u karijeri da osvoji sva četiri u jednoj godini – rekao je Boris Beker.

– Bila je to neverovatna situacija. Lud trenutak. U jednom trenutku smo zaboravili da je pobednik Danil Medvedev. Sve što je napisano pre meča se nije dogodilo. Ali Novak je opet našao iskrene, tople i velike reči u tako teškom trenutku. Poznajem Novaka privatno i profesionalno i mogu da vam potvrdim da je on dobar momak. On je veliki takmičar koji ponekad pretera sa emocijama na terenu, ali kome se to nije desilo? Javnost, uključujući i medije, zaista mora da prihvati da u tenisu ne postoje dve, već tri legende koje imaju velike kvalitete kao sportisti i osobe – dodao je Beker.

Bekeru takođe smeta narativ koji se vezuje za Novakovo ime u stranim medijima i nada se da će se to promeniti.

– Nadam se da će ove dve nedelje u Njujorku, finale, govor posle finala i reakcija njujorške publike napokon značiti da ga svi vide u drugom svetlu. Javno je podržao Cicipasa posle kritika zbog toalet pauze i često staje na stranu igrača. To se u javnosti često sakriva ispod tepiha i niko ne želi da to vidi na ispravan način. A jasno je da postoji i Novakova druga strana koja je veoma saosećajna. Zbog njega i njegove porodice se nadam da će konačno dobiti pošteniji tretman u javnosti nego što su ga imali do sada – nada se Beker.

Takođe pričao je o pritisku koji je naš teniser trpeo u finalu.

– Za Novaka je to bio meč koji je pretežak. Nije bio mentalno sposoban da kontroliše emocije. želeo je da uđe u istoriju i da postane najuspešniji igrač svih vremena. Nije želeo da bude jedan od najboljih, već jedini najbolji. Sa pobedom u njujorku bi podvukao tu večnu crtu između njega i ostalih. Ali nikada ga nisam video tako bezidejnog – rekao je bivši trener Novaka Đokovića.

Ovo nije prvi put da Beker priča o Novaku, a u poslednje vreme je imao dosta oštrih reči za našeg tenisera.

Bonus video: 



Izvor: Objektiv.rs, Eurosport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar