“Umalo me šlog nije udario”: Komšinica otkrila DETALJE smrti gazdarice koju je izujedao pas u Kragujevcu

Veljkovićevoj je, kaže, više puta govorila da ne drži šarplaninca u dvorištu jer je njemu mesto na planini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, UCentru

Kragujevčanku Miloratku Veljković (69) juče je ugrizima za vrat ubio njen šarplaninac u Sarajlinoj ulici. Veljkovićevu je, prema nezvaničnim informacijama, oblivenu krvlju, pronašla kćerka. Ekipa Hitne pomoći koja je došla na lice mesta morala je da sačeka na dolazak policije kako bi ušla u kuću jer je pas sve vreme bio izuzetno agresivan.

Kada je medicinska ekipa konačno ušla, jedino što su mogli da učine jeste da konstatuju smrt nesrećne žene. Pretpostavlja se da se tragičan događaj zbio u prepodnevnim satima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Stanovnici Sarajline ulice, šokirani, juče nisu bili raspoloženi za razgovor. Kako je za Objektiv rekla jedna od komšinica stradale žene, ništa nije slutilo na tragičan događaj, s obzirom na to da je Veljkovićeva šarplaninca imala duže od deset godina.

VEZAN U DVORIŠTU

– Viđala sam psa vezanog za šupu kad sam odlazila kod Miloratke na kafu. Nije mi delovao agresivan, niti je lajao kad neko uđe u dvorište. Zaista mi je žao. Ona je bila divna, vedra žena. Nije zaslužila ovako da umre, i to od svog psa – ispričala je za Objektiv uplakana komšinica.

UŽAS u Kragujevcu: Pas izujedao i ubio gazdaricu (69), ćerka zatekla STRAVIČNU scenu

Prema njenim rečima, Miloratka je živela sa jednom ćerkom, dok joj suprug živi u vikendici pored Kragujevca.

– Starija ćerka je udata, a mlađa je ostala sa njom. Jadne devojke, obe su dobre kao hleb. Ma, nemam reči za sve njih. Moram da priznam da nisam viđala Miloratku da šeta psa, možda mu je dosadilo da bude vezan, pa čim se dohvatio slobode, on ju je napao. Neki kažu da se skoro oštenila, možda je i zbog toga bila agresivna, ko će ga znati, osim pokojne Miloratke, šta se tu zapravo desilo. Kad mi je ćerka rekla da ju je pas kojeg je odgajila i hranila zaklao kao da je krvoločna životinja, umalo me šlog nije udario – ističe žena.

Veljkovićevoj je, kaže, više puta govorila da ne drži šarplaninca u dvorištu jer je njemu mesto na planini.

– Još jedan komšija je imao šarplaninca i čim ga je izveo na ulicu u šetnju, on je ščepao svog vlasnika i udavio ga na licu mesta. Te životinje vole slobodu, planinu, oni čuvaju stado, nisu oni za dvorišta. Nemam reči, zaista. Sad je kasno govoriti o tome – iskreno kaže naša sagovornica.

Piše: S. Radovanović, K. Kapisoda

BONUS VIDEO: 

NASTAVAK OVE I MNOGE DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE MOŽETE DA PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 16. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar