Leto pokajnika – ni košarkašima nigde nije kao kod kuće: Ovi momci su se 2021. vratili u Srbiju! (VIDEO)

Dugo nije bilo ovako zanimljivo u srpskoj košarci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STARSPORT, Shutterstock

Svi sa nestrpljenjem čekamo da sezona počne i da vidimo na delu Crvenu zvezdu i Partizan. Povratak Željka Obradovića u Humsku je prodrmao obruče, cela Evropa će gledati krajičkom oka šta se dešava na našim terenima.

Spektakl se sprema u ABA ligi, a to potvrđuju sastavi naših najvećih klubova. Veliki broj igrača se vratio u srpsku košarku i tako dodatno pokazao da se od naših predstavnika mnogo očekuje i na evropskoj sceni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnogo povratnika, pregršt kvalitenih igrača i naravno, Željko Obradović, ponovo su u srpskoj košarci, tako da je sve spremno da počne košarkaški šou.

Mi smo za vas izdvojili ko se sve vratio u domaću košarku, tačnije u Zvezdu i Partizan.

ŽELJKO OBRADOVIĆ 

Ne treba trošiti reči o veličini Obradovića i njegovom trenerskom imenu. Zvanično, najtrofejniji evropski strateg je nakon 30 godina ponovo u klupskoj košarci Srbije. Očekivanja su srazmerna njegovom imenu, a da bi najbolje opisali koliko je veliki njegov povratak napravićemo sledeće poređenje, da li možete da zamislite Pepa Gvardiolu, Jirgena Klopa ili Žozea Murinja na klupi večitih rivala. Iskreno, ni u najluđim snovima. Željko se vratio za euforiju Partizanovih navijača.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

ALEN SMAILAGIĆ 

Iz NBA lige pravo u Partizan. Čudan je razvojni put mladog košarkaša iz Koteža. Bez praktično ikakvog seniorskog iskustva se otisnuo “preko bare” i počeo da gradi svoje ime. Pokazao je mnogo talenta u Americi, osetio šta znači igrati sa najboljim na svetu i dobio iskustvo za dalji razvoj. Sada je stigao u Humsku, gde se očekuje da bude jedan od nosilaca Parnog valjka.

Foto: KK Partizan

ALEKSA AVRAMOVIĆ

Privukao je pažnju domaće javnosti još 2016. godine kada je u dresu Borca punio protivničke koševe i beležio brojke od po 30 poena na meču. Nije želeo da preko večitih gradi karijeru, pa je put svoje sreće potražio u Italiji, gde je igrao za Vareze, da bi se kasnije otisnuo u Španiju, a tamo je nastupao za Estudijantes i Unikahu. Sa 26 godina je rešio da se vrati u Srbiju i sarađuje za najvećim evropskim trenerom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

BALŠA KOPRIVICA 

Sin legendarog Slaviša Koprivice je svoje prve košarkaške korake započeo u Partizanu, gde je pokazao da ima dara za igru pod oburčem i dokazao košarkaške gene. Nije igrao seniorsku košarku u Srbiji, pošto je kao jako mlad otišao u Ameriku na koledž. Sada je kao formiran igrač stigao u Partizan, da pokaže od kakvog je materijala zaista satkan.

Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

KEVIN PANTER

Da li je novac ili Željko Obradović – nikada nećemo saznati koji je bio motiv Amerikanca da ponovo dođe u Srbiju. Kao neko ko je pokazao poenterske moći, stigao je u Partizan, da bude prva napadačka igla novog tima crno-belih. U Zvezdi je nagovestio kvalitet, a u Armaniju potvrdio evroligaši nivo, tako da se od njega zaista mnogo očekuje.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NIKOLA KALINIĆ

Kad je teško, tu je on! Stigao je da bude na prvoj liniji fronta i pokuša da odbrani Zvezdu od Partizanog napada na tron jadranske i srpske košarke. U najboljim godinama se vratio u voljeni klub, nije kao mnogi pričao o ljubavi, već je delima pokazao ko je i šta je. Pričalo se da su se za usluge srpskog košarkaša interesovali Real i Barsa, ali njega to očigledno nije zanimalo i odlučio se za tim Dejana Radonjića.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT).

LUKA MITROVIĆ

Iako su navijači bili netrpljivi prema njemu na mečevima protiv Budućnosti prošle sezone, kapiten je pokazao da nema problem sa egom i vratio se kući. Komšiluk je zamenio Malim Kalemegdanom, njegovim prirodnim staništem. Nema potrebe pričati o ljubavi koju gaji prema Zvezdi. Vojnik je sada na raspolaganju generalu Radonjiću i daće sve od sebe da titula ostane na Malom Kalemegdanu.

Foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

NEJT VOLTERS

Poput prethodne dvojice i Amerikanac je veoma dobro upoznat sa radom i metodama Dejana Radonjića, koji se odlučio na proverene snage. Nakon što je napustio Zvezdu 2016. godine, gde je proveo jednu sezonu, promenio je veliki broj klubova i pokazao da je izrastao u pravog evroligaškog plejmejkera. Različita mišljenja navijači imaju o njemu, ali čim je Radonjić ponovo zatražio da sarađuje sa njim, jasno je da momak ima dobar karakter.

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Povratnika ima mnogo, a nadamo se da će sa njima i da se vrati šampionska košarka na prostoru Srbije.

Bonus video:

Hrvati četiri godine nisu pričali zbog jedne rečenice, a kada su se pomirili – uzeli su srebro na SP!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar