Hrvati četiri godine nisu pričali zbog jedne rečenice, a kada su se pomirili – uzeli su srebro na SP!

Neverovatna priča iz knjige Luke Modrića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Mario Mandžukić je okačio kopačke o klin i završio jednu veličanstvenu karijeru u kojoj se naosvajao trofeja.

Ipak, srebro sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu posebno sija i predstavlja verovatno najveći uspeh u istoriji hrvatskog sporta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što malo ko zna je činjenica da Mandžukić četiri godine nije razgovarao sa Lukom Modrićem, a sve zbog jedne rečenice.

Na svu sreću pomirili su se na Svetskom prvenstvu u Rusiji i osvojili srebro.

– Mario je poseban tip. Nekad deluje mrzovoljno, češće je raspoložen. Bio mi je drag od prvog dana iako je mnogima dugo trebalo da ga shvate i dožive takvim. Na gostovanju na Islandu, kada smo se u baražu borili s njima za odlazak na SP u Brazilu, sreli smo se ispred lifta u hotelu i rekao sam: ‘Ajde, Mario, idemo danas jako’, onako kako se vrlo često igrači međusobno bodre. Mandžukić me iznenadio svojom reakcijom i kazao: ‘Samo ti gledaj sebe, pusti mene – napisao je Modrić u svojoj knjizi.

Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

– Učinilo mi se da se nešto duri na mene, a nisam našao logično objašnjenje zašto. S Mariom sam uvek imao dobar odnos, bili smo u stalnom kontaktu sve do tada. Onda je nastala tišina, kad se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Bilo mi je krivo, ali nisam hteo da povučem prvi potez – otkrio je Luka, koji je s Mandžom sve izgladio tek na SP-u u Rusiji.

Luka je za svog dugogodišnjeg sagrač u knjizi imao samo rečči hvale.

– Mandžo je duša od čoveka, osoba s kojom bih išao u svaku borbu. Što god bilo, znam da će dati sve, da će ti čuvati leđa i da te nikad neće izdati. Razgovarali smo i kazao je: ‘Nisam se durio na tebe. Ja sam mislio da se ti duriš na mene”. Između nas je ponovno pokrenuta pozitivna energija – zaključio je Modrić.

A rezultat te pozitivne energije bilo je srebro na SP-u. Pa neka neko kaže da atmosfera nije bitna…

Bonus video:

Ako se istorija ponovi, Srbija mora na Mundijal: Kad god smo s njima igrali, prošli smo kvalifikacije!



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar