Potpuno prirodno: Smanjite PREKOMERNO ZNOJENJE uz pomoć ovih NAMIRNICA

I ne zaboravite na zeleni čaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Prekomerno znojenje je česta pojava.

I to vrlo neprijatna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, nije nešto na šta baš ni najmanje ne možemo da utičemo.

Štaviše, rešenje za ovaj problem možete da pronađete i u prirodnim sastojcima koji nisu štetni za vaše zdravlje. Naravno, ukoliko ste potpuno zdravi.

Foto: Profimedia/Anatolii Kazakov / Alamy / Alamy / Profimedia

Kokosovo ulje vašem telu daje prijatan i lagan miris, a ono što sadrži u sebi, pomaže u borbi protiv stvaranja i rasta bakterija koje uzrokuju neprijatan miris. Sam znoj neće nestati zbog ulja, ali se njegov miris neće osećati kao ranije. Preporučuje se da kokosovo ulje stavite ispod pazuha odmah nakon tuširanja.

Limun odlično funkcioniše u borbi protiv neprijatnog mirisa stopala. Limun u sebi sadrži kiselinu koja se bori protiv bakterija, pa se preporučuje konzumiranje jedne čaše vode sa limunom ujutro da bi neutralizovali telo.

Menta ima smirujuće dejstvo i koristi se da bi se zaustavile tečnosti koje telo ispušta. Menta se može konzumirati sveža, sušena ili u obliku eteričnog ulja. Može se jesti, ali se može i nanositi na telo.

Foto: Shutterstock

Da biste smanjili neprijatan miris tela, možete da konzumirate cimet, a u dnevni raspored hrane i napitaka ubacite i zeleni čaj jer je pun organskih kiselina koje se bore protiv rasta i razvijanja bakterija. Na listu dodajte i ruzmarin koji sadrži mentol i pomaže u održavanju normalnih mirisa tela. Možete se tuširati u kupkama u kojima su eterična ulja ruzmarina ili razmutiti nekoliko kapljica ulja u malo vode, a zatim namazati pazuhe.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar