U Srbiji danas pravo LETO: Temperature rastu, uskoro prelazimo 40 stepeni!

U Beogradu pretežno sunčano i vrućina sa malo oblaka popodne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Danas minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 25°C u Beogradu, a maksimalne od 35°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije, u Leskovcu.

Danas u Srbiji pretežno sunčano i vrućina sa malo oblaka pre podne na severu Srbije. Popodne umeren razvoj oblaka koji se premeštaju od zapada na istok sa vrlo malom šansom za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak ponegde. Noć će biti veoma topla u većini mesta iznad 20°C. Vetar ujutru slab južni i jugoistočni, a popodne zapadni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 25°C u Beogradu, a maksimalne od 35°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije, u Leskovcu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U Beogradu pretežno sunčano i vrućina sa malo oblaka popodne. Vetar slab promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 25°C, a maksimalna oko 37°C.

U Nišu pretežno sunčano i velika vrućina. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna oko 39°C.

U Užičkom regionu pretežno sunčano i vrućina sa malo oblaka popodne sa malom šansom za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Vetar slab istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 17°C do 19°C, a maksimalna od 37°C do 38°C, na Zlatiboru i Tari do 33°C.

U Novom Sadu pretežno sunčano i vrućina sa malo oblaka pre podne. Popodne umeren razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajnu kišu. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna oko 36°C.

U Subotici pretežno sunčano i vrućina sa malo oblaka pre podne. Popodne umeren razvoj oblaka sa malom šansom za kratkotrajnu kišu. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna oko 36°C.

Vreme narednih dana
Vrućina do kraja sedmice. Ređi lokalni pljuskovi su mogući popodne u sredu. Najtopliji dan biće petak kada na jugu Srbije može biti do 41°C. U ostalim danima maksimalna temperatura malo iznad 35°C u većini mesta. Osveženje je moguće oko 2, 3. avgusta po današnjoj prognozi.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar