Imate dete rođeno u znaku Raka? Evo šta bi trebalo da ZNATE

Nežni su, emotivni i imaju problem sa socijalizacijom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Čestitamo ako ste dobili najmoćniju ulogu i postali mama između 21. juna i 22.jula.

Univerzum vas je darovao malim, slatkim, nežnim, emotivnim i medenim pripadnikom zodijačkog znaka Raka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mesec vlada ovim astrološkim znakom pa se često i vrlo lako karakter Rakova može uporediti sa mesečevim menama.

Tako da svi pripadnici ovog znaka i podznaka imaju promenljiv karakter baš kao i mesečeve lunacije. Obzirom da Rak označava početak leta, a dnevni solsticij daje najduži dana i noć, nemojte brinuti zbog letnjih vrućina i kako će to podneti. Ovi mali Račići obožavaju vodu, kupanje i brčkanje, ne samo zbog toga što pripadaju vodenom elementu, već i zbog toga što je voda lek dobrog raspoloženja. Zbog obožavanja vode nemojte se čuditi ako pre druge dece nauči da pliva, roni, ili skače u vodu.

Jako su zainteresovani za sve vodene sportove, pa će sa posebnom pažnjom pratiti skokve u vodu, vaterpolo i plivanje, a od akvarijuma za ribice teško da ih možete odvojiti. Ipak, najteži zadatak kod malih Rakova jeste odvajanje od doma, majke ili cele porodice. Vole poznata okruženja, jer im ona ulivaju sigurnost i poznate izazove. Zato će prvi susret sa vrtićem biti jako mokar, jer će isplakati najveće more suza. Emocije i molbe koje će vam izgovoriti i najveću odlučnost mogu pokolebati. To je jedan od najtežih izazova koje će vam priuštiti taj mali emotivac. Potrebno je da mu pokažete i dokažete da ćete se uvek vratiti po njega.

Od 11. do 28. jula Merkur je u RAKU: Uticaće na sve znake horoskopa, a POSEBNO na ova TRI

S druge strane, imate problem sa socijalizacijom, jer su ova deca često dovoljna sama sebi i imaju jaku impresiju unutrašnjih osećanja, jer stvaraju svoje divne i maštovite svetove. Ovo nisu deca koja imaju inicijativu, ali su zato odlični sledbenici. Zato je bitno da ih od najranijih dana obasipate pohvalama i ohrabrenjem, kako bi uklonili nesigurnost u svakoj novoj životnoj fazi.

Povlačenje u svoj svet mašte i igre često je prisutan u trenucima kada dolazi do izazova, ili osećanja sa kojima ne umeju da barataju. Kazne i ucene ovde ne igraju veliku ulogu. Nikako ih nemojte lišavati omiljene igračke mede, lava ili zeca. To su drugari koji im drže noćne strahove na odstojanju. Pa čak i mekano ćebence može biti odličan zaštitnik i čuvar snova. Uživajte u hranjenju malog Raka, pogotovo kada je uznemiren, jer tada hrana postaje lek i sredstvo smirenja. Ipak, kada malo poraste dobar izbor zanimacije je kuhinja sa svim posudama i pomagalima, jer to će često biti omiljena igračka. Imajte u vidu da ste možda na neki period spasili svoju pravu kuhinju od malih pomoćnika koji prave divan haos.

Mlad Mesec u Raku donosi velike emotivne PROMENE, a evo koji znakovi su pod najvećim UTICAJEM

Ne zaboravite na urođeni oprez i tvrdoglavost, jer njihovo nezadovoljstvo odmah preslikavaju na ceo ambijent. Samo dobar zalogajčić može da otera durenje koje mali Rak često upražnjava. Veoma su plačljiva deca, a tuga u očima može da vam ispara srce na najsitnije deliće, pa zato uvek posegnite za omiljenom hranom da biste oraspoložili malog tvrdoglavog Raka. Da biste ojačali i osigurali sigurnije korake mekanog emotivca, zaboravite na kritike jer ih uopšte ne podnosi. Odobravanje umesto kritike ima veći udeo na njegov karakter. Uprkos svim nestašlucima i nedostatku agresije, kod pripadnika znaka Raka, imate pred sobom sjajno biće koje traži malo više od onoga što je prirodna potreba svih nas, a to su iskrena ljubav, nežnost i pažnja.

Piše astrolog Vesna Trajković

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez navođenja linka portala Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar