OBJEKTIV OTKRIVA

Krvava alimentacija: Robijaš pucao na osvajačicu ČASNOG KRSTA – detalji pokušaja ubistva u Prokuplju

Ivanina strina Ivanka kaže da ipak nisu očekivali da će Zoran nešto ovako da uradi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ljubiša Mitić

Zoran Branković (53) zvani Stojke iz Prokuplja teško je juče ranio bivšu suprugu Ivanu Roganović (44), inače ženu koja je ušla u istoriju ovog grada kada je pobedila u plivačkoj bogojavljenskoj trci za časni krst.

Pošto je dva puta pogodio nesrećnu ženu, on je zatim pucao sebi u glavu, a od zadobijenih povreda preminuo je u Kliničkom centru u Nišu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I Ivana se nalazi u ovoj bolnici, ali je van životne opasnosti.

SAČEKUŠA U RANU ZORU

Zoran je juče oko 6.30 napravio zasedu za bivšu suprugu ispred zgrade Opštine u Prokuplju, gde ona radi. Kako se priča, bio je ljut jer mu je pre nekoliko dana stigla presuda po kojoj mora da izmiri neplaćene alimentacije.

– Ivana je parkirala auto na mestu između Opštine i policijske stanice, a Zoran ju je sačekao. Dok je izlazila, pucao je u nju s leđa. Pogodio ju je u rame. Zatim je ponovo zapucao i tada ju je pogodio u pluća. Pošto se ona nije podigla, mislio je da je mrtva. Onda je sebi pucao u glavu. Poludeo je skroz. Odavno je taj čovek pretio njihovoj zajedničkoj ćerki da će da ubije Ivanu i da će presuditi sebi – rekla je juče za Objektiv Ivanina strina Ivanka.

NESTABILNA LIČNOST

Ona kaže da ipak nisu očekivali da će Zoran nešto ovako da uradi.

– Oni su razvedeni 13 godina. Ivana živi sa ćerkom, sinom i majkom i radi u Opštini kao službenica. Zoran ima kuću kod prokupačke pijace. Bio je auto-limar. Imaju zajedno dvoje dece, ćerku maturantkinju i sina koji ide u sedmi razred osnovne škole. U šoku su svi. Sva sreća pa će Ivana preživeti. U tome joj je pomoglo sigurno i što je sportista i što se bavi planinarenjem – priča Ivanina šokirana rođaka. Druga Ivanina rođaka ispričala nam je da je Zoran bio nestabilna ličnost.

– Stigla mu je presuda da mora da plati alimentaciju, pa je verovatno to bio „okidač” – kaže ona. Ivanin rođak navodi da Zoran ima još dvoje dece iz prvog braka, a objasnio je i kakav mu je bio karakter.

– Dosta je pio. Nije to smeo da uradi. Znam ga od detinjstva. Verovatno nije imao pare za decu. S njim sam viđao da radi i sin iz prvog braka. Ima dvoje blizanaca – kaže on. Branković je čovek koji je i ranije imao problema sa zakonom.

– Zoran je pre desetak godina hapšen kao član organizovane kriminalne grupe zbog neke droge. Znam da je bio u zatvoru – kaže za Objektiv stanovnik Prokuplja.

ŽENA ZA ISTORIJU

Ivana Roganović je 19. januara 2018, na Bogojavljenje, pobedila u trci za časni krst u Prokuplju, koja je održana na Rastovničkom jezeru. Ona je bila jedina žena među još 30 plivača.

– Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti učesnik ovakve jedne manifestacije koja se organizuje povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja – izjavila je tada Ivana Roganović i dodala da je ovu pobedu posvetila svojoj porodici.

Piše: DANICA ĆURUVIJA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 18. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar