Jedan od najuglednijih magazina na svetu: Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem ima NEVEROVATNE REZULTATE

Poznati "Forbs" objavio članak o našoj zemlji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Henri Szwarc/Polaris/ Profimedia, Shutterstock

Vlada Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, usredsredila se na ekonomski rast, privlačenje stranih investicija i jače inostrane odnose, težeći da se na kraju pridruži EU, piše ugledni američki magazin Forbs.

Iako su kritičari i politički protivnici i dalje sumnjičavi, srpsku vladu bismo trebali da ocenjujemo prema postupcima i rezultatima. Do sada je napredak u četiri godine bio impresivan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ana Brnabić je, od trenutka kada je 2017. postala premijerka Srbije, tvrdila da zemlja treba da “sustigne propuštena vremena Srbije”, pozivajući se na prethodne godine sukoba i međunarodne sankcije. Postala je neumorni zagovornik dva prioriteta: digitalizacije i obrazovanja. Kada je najavila digitalizaciju kao svoj glavni prioritet tokom svog nastupnog govora, “95 odsto Srbije se nasmejalo. Bili su sumnjičavi. To se nije uklapalo u zajedničku viziju Srbije, čak ni za naše građane”.

Foto; Printscreen/Forbes

Uz snažnu Vučićevu podršku, Brnabić i njene kolege su pristupile poslu. Četiri godine kasnije, “svi govore o digitalizaciji”. Globalne korporacije počele su da ulažu u tehnološki sektor u Srbiji na načine koji su vrlo malo verovatni pre nekoliko godina. Većina Srba danas veruje da se njihova budućnost nalazi u digitalizaciji.

Svetska banka izveštava da zemlja “nastavlja da sprovodi programe koji se bave strukturnim slabostima, povećavaju efikasnost javnog sektora i eliminišu uska grla u rastu privatnog sektora”…

Globalna studija o “digitalnom napretku” koju su sproveli istraživači sa škole Fletčer na Univerzitetu Tufts, koju je vodio Bhaskar Čakravorti, procenila je 90 ekonomija kroz 160 pokazatelja. Kao što je objavljeno u Harvard Biznis Rivju, Srbija je rangirana kao ekonomija “izbijanja”, koju karakteriše “ograničena postojeća digitalna infrastruktura, ali koja se brzo digitalizuje”. Srbija se brzo kreće.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar