Eriksenova drama mu nije bila prva: Ovaj Danac je doživeo još jednu strašnu scenu na terenu (FOTO)

Tomas Dilejni će ovaj period u svom životu pamtiti po čak dve tragedije na terenu koje su na kraju ipak izbegnute

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Za dansku reprezentaciju, koja umalo da doživi katastrofu zbog Kristijana Eriksena i njegovog kolapsa nasred terena tokom meča 1. kola EURO 2021 sa Finskom, ovo nije nimalo lakih nekoliko dana.

Em im je najbolji fudbaler u bolnici i neće sigurno igrati do kraja šampionata, em su preživeli veliku traumu, a jedan njihov fudbaler već je u životu iskusio nešto ovako.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, Tomas Dilejni koji trenutno igra za Borusiju iz Dortmunda, do 2018. je nastupao za Verder iz Bremena, a na jednom meču tog tima već se desila scena veoma slična ovoj.

Tada je na prijateljskom duelu sa Ajaksom, mladi fudbaler amsterdamskog kluba Abdelak Nuri pao na terenu, saigrači su probali da mu pomognu, ali iako je preživeo, on je tri godine bio u komi iz koje se probudio tek 2020. godine i sada se trudi da se oporavi koliko je to moguće. Navodi iz Holandije kažu da nikada više neće živeti “normalnim” životom.

Foto: Printscreen/Youtube

Inače, Ajaks je malo posle tog incidenta priznao da nije imao adekvatnu lekarsku pomoć na terenu i prihvatio je odgovornost za posledice, za razliku od UEFA, koja je zaista fantastično sredila sve protokole, pa pored terena, osim vrhunskih lekara, postoji i sjajna oprema, boce sa kiseonikom, čaršavi kako publika ne bi gledala potresne scene itd.

Nadamo se da će sa Eriksenom stvarno sve biti u redu, a isto tako se nadamo i da će Abdelak Nuri popraviti svoje zdravstveno stanje.

Interesantno, postoji još jedna povezanost između Eriksena i Nurija, a to je da su obojica svojevremeno branili boje Ajaksa.

Partizanov doktor za Objektiv o “slučaju Eriksen”: Samo jedan detalj spasio je fudbalera iz kandži smrti!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar