Ovaj jedinstveni patent povećava domet električnih vozila za 30%

"Aranžman" je kompaktniji i omogućava da auto ima niže težište

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Page-Roberts

Startap Page-Roberts iz Londona predstavio je jedinstveno dizajnersko rešenje, koje povećava domet električnih automobila za 30%.

Inženjeri kompanije tvrde da patentirani koncept dramatično povećava efikasnost prostim repozicioniranjem paketa baterija.

Energetske jedinice obično su smeštene horizontalno, u podu vozila, dok ih Page-Roberts smešta uspravno u samoj kabini.

Manji troškovi proizvodnje

Njihovo rešenje podrazumeva baterije smeštene između dva reda sedišta (okrenutih leđima), prenosi specijalizovani portal Autocar.

Ovakav “aranžman” je kompaktniji i omogućava da vozilo ima niže težište, a samim tim veću aerodinamičnost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kompanija ističe da bi automobili postali efikasniji, kao i da bi manja pakovanja baterija ostvarivala veću autonomiju. Inovativni dizajn smanjuje i troškove proizvodnje za 36%.

Vizija Page-Roberts se odnosi na manje električne modele, sportske ili putničke EV sa četiri sedišta, koji imaju kraće međuosovinsko rastojanje.

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (2)

  1. no što niko nije (i neće) primeniti je ograničivač snage koju motor može povući iz akomulatora. Kada bi umesto za 5 sekundi (što je za prosečnog vozača opasno, ali svi to sanjaju a ne znaju zašto) ubrzavao za 15 sekundi do "stotke" i imao maksimalnu brzinu 130 do 150 km/h, prelazio bi duplo veću kilometražu. U svetu gde svaki novi model mora biti veći i jači od prethodnog (i od konkurencije) to je put kojim se ne ide.

    Odgovori

Ostavite komentar