Nema grljenja, ljubljenja i plesa, a između svatova i muzike pleksiglas: Evo kakve nas SVADBE očekuju

Razmak između stolova morao bi da bude minimum dva metra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Real Facts

Svadbe koje bi mogle da uslede posle eventualnog popuštanja kovid mera 21. juna, možda neće biti baš onakve na kakve smo navikli, već će više ličiti na bal pod maskama i to onim zaštitnim.

Grad Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje (GZZJZ) i Privredna komora Srbije (PKS) već su pripremili predlog kako bi sve to moglo da bude organizovano na bezbedan način, uz poštovanje protivepidemioloških mera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bez prvog plesa i igre uopšte, bez grljenja, ljubljenja i čestitanja, a između muzike i publike pleksiglas – tako bi u narednom periodu mogle da izgledaju svadbe u Srbiji.

Razmak između stolova morao bi da bude minimum dva metra, za stolom ne bi smelo da sedi više od pet osoba, biće ukinut podijum za igru, a između muzičara i gostiju trebalo bi da se nalazi čak i barijera od pleksiglasa.

Po ovom predlogu, na svadbama bi izostale tradicionalne čestitke, grljenje i ljubljenje, ali i švedski sto, već bi konobari sa maskama posluživali zvanice.

Organizatori svadbi, prijema i drugih sličnih skupova morali bi da imaju spiskove gostiju i da ih čuvaju barem 30 dana, a za organizaciju bi bili zaduženi i redari. U okviru liste preporuka na prvo mesto stavljeno je ograničavanje direktnog kontakta i obezbeđenje sigurne distance, na drugom visok stepen higijene, dezinfekcije i korišćenja lične zaštitne opreme, a na trećem visok stepen higijene objekata u kojima se skup održava.



Izvor: Blic

Komentari (2)

  1. Koje iživljavanje. Iz inata bih se izljubila sa kim stignem. Pazi bogati, ne mogu da igram sa kim želim, nego moram za stolom. Terajte se vi sa ovakvim odlukama. Nadam se da ce za koju godinu neki u zatvor. Ima da napravim veselje za 100 gostiju ( skromno) na svom placu van grada. Ima da trešti muzika, da se ljubimo i grlimo koliko nam je volja.

    Odgovori
  2. Заиста не знам, ко би нормалан прихватио ове глупости. Како нема научних доказа и чињеница за овакве мере, требало би преиспитати мотиве оних који их пропагирају и сходно томе реаговати у заштиту здравља нашег народа на дужи период.

    Odgovori

Ostavite komentar