OBJEKTIV OTKRIVA

Amerikanci OSLOBODILI naslednika Velje Nevolje: Vušović pušten iz zatvora pod ČUDNIM okolnostima

Nikola Vušović koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom preuzme prljave poslove Veljka Belivuka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je u emisiji “Ćirilica” da Nikola Vušović Džoni više nije uhapšen i da je “slobodan kao ptica”, a da su za to odgovorne službe jedne moćne zemlje.

Sagovornici Objektiva tumače da je reč o Sjedinjenim Američkim Državama, koje slobodno vršljaju u ovoj državi na Karibima i pitaju se za sve.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Američka okupacija Dominikanske Republike, osim što se dogodila u istoriji, sastavni je deo života ljudi u Dominikanskoj Republici. Samo naivan čovek može da poveruje da Amerikanci i njihove tajne službe nisu umešale prste oko puštanja Džonija na slobodu – uvereni su naši sagovornici.

Ekipa Džonija sa Vračara pokušala da likvidira ŠEFA ŠKALJARACA: Evo koliko su plaćali za ubistvo Vukotića 

SLOBODAN KAO PTICA

Kako je naveo predsednik Vučić, Nikola Vušović Džoni, jedan od naslednika vođa kavačkog klana, uhapšen je u Dominikanskoj Republici, ali i pušten vrlo brzo pod čudnim okolnostima.

– Bio je u ekstradicionom pritvoru. Slobodan je kao ptica. A vi znate ko tamo jedini odluke donosi. Koja zemlja i na koji način. I pri tome smo bili upozoreni da će se to desiti – poručio je predsednik.

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović u izjavi za Objektiv navodi da je veliko pitanje kakva je uloga SAD u kontroli međunarodnog lanca krijumčarenja droga.

Foto: MUP Srbije

– Interesantno je koliko su pojedine bezbednosno-obaveštajne službe uticajne u svim delovima sveta, a pogotovo u zemljama u razvoju kao što je Srbija i Dominikanska Republika, gde smatraju nažalost da mogu da odlučuju i po pitanju života i smrti. Nije slučajno da isti inostrani faktor zahteva u Srbiji prisluškivanje predsednika Vučića, a u nekoj drugoj državi oslobađanje lica na međunarodnoj poternici osumnjičenih za učešće u organizovanom kriminalu i narko-trafiku, pa se postavlja pitanje kakva je uloga SAD u kontroli međunarodnog lanca krijumčarenja droga. Upravo su SAD 90-ih godina OVK označile kao terorističku organizaciju, a kasnije kao borce za slobodu. Ovi dvostruki aršini postaju jasni svim stanovnicima planete, i šta oni predstavljaju – objašnjava Bjegović.

Oficir Kontraobaveštajne službe u penziji Ljuban Karan za naš list dodaje da je jasno o kojoj državi i o kojim službama je reč.

– Naravno da je predsednik dobro informisan i znamo na koju državu je mislio da je pružila zaštitu Vušoviću iako on nije rekao ime države. Međutim, ima i druga linija, druga veza koja objašnjava o čemu se radi. Belivukova kriminalna ekipa je deo kavačkog klana. Kavački klan kontroliše crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost, a ova agencija je u potpunosti pod kontrolom američke CIA, koja objedinjava obaveštajne službe NATO na Balkanu – smatra Karan.

BLIZAK SARADNIK RADOJA ZVICERA

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom preuzme prljave poslove Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. Kako je za njim bila raspisana crvena poternica, Srbija je tražila hitno izručenje, jer je postojala bojazan da bi mogao da pobegne iz imigracionog centra. Vušović je, inače, punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka ispaljenih iz dva „kalašnjikova” u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Njegova kriminalna organizacija je tokom godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana. Sumnja se da je Vušović, kao i Belivuk, saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana. Navodno, Zvicer je nakon pritvaranja Belivuka izgubio najvažnijeg i najjačeg beogradskog saradnika, ali ne i jedinog. Odmah je angažovao ekipu za odmazdu, i to ekipu s Vračara, kojom rukovodi Džoni. Izvori otkrivaju da je ekipa Džonija s Vračara veoma brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Ovu i ostale aktuelne priče pročitajte  u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar