Ekipa Džonija sa Vračara pokušala da likvidira ŠEFA ŠKALJARACA: Evo koliko su plaćali za ubistvo Vukotića

U trenutku hapšenja Vušović je kod sebe imao lažni španski pasoš

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/You Tube/Vijesti

Pripadnici kriminalne grupe sa Vračara koju je predvodio Nikola Vušović Džoni (30) učestovali su u pokušaju ubistva šefa “škaljarskog klana” Jovana Vukotića dok je bio u zatvoru u Beogradu.

Nikola Vušović Džoni, za kog se sumnja da želi da nasledi narko-poslove Veljka Belivuka (35), uhapšen je pre nekoliko dana u Dominikanskoj Republici po crvenoj Interpolovoj poternici koju je raspisao MUP Srbije. Srpsko Ministarstvo pravde zatražilo je Vušovićevo hitno izručenje jer postoji bojazan da bi on posle hapšenja u Južnoj Americi mogao da pobegne, piše Kurir.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U trenutku hapšenja, kako se saznaje, Vušović je kod sebe imao lažni španski pasoš, što potvrđuje spekulacije da se prethodno krio u Španiji.

Cijanid za Vukotića

Prema nezvaničnim informacijama pojedini pripadnici Vušovićeve ekipe učestvovali u pokušaju ubistva Jovana Vukotića, vođe “škaljarskog klana”, u decembru 2019. godine u Beogradu. Njihov plan je bio da Vukotiću, koji je u to vreme bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, podmetnu cijanid u hranu.

Oni su, naime, prerušeni u policajce presreli Vukotićevu nevenčanu suprugu koja je mužu nosila ručak u zatvor, i pod izgovorom da hoće da je provere, stavili su krišom otrov u hranu. Vukotićeva nevenčana supruga je, međutim, posumnjala da nešto nije u redu, prijavila je sve stražarima i plan o trovanju Vukotića je osujećen.

Drugi put Vukotić je izbegao sačekušu u oktobru prošle godine, zahvaljujući svom telohranitelju.

– Crnogorska policija uhapsila je P. M. (21), zbog sumnje da je danima pratio Vukotića i njegovu ekipu. Vukotić se tog dana nalazio u prostorijama policije, a njegov telohranitelj primetio je kako im je P. M. za petama. Prišao mu je i video da ima pištolj – rekao je ranije izvor Vijesti i dodao: – Vukotićev telohranitelj razoružao je P. M., koji je navodno kasnije izjavio da je dobio pola miliona evra za ubistvo vođe “škaljarca”.

Novi klan

Vušović je, inače, godinama u bekstvu i za to vreme se bavio trgovinom droge na veliko. Prema operativnim podacima, pre nego što se prebacio u Španiju, živeo je u Beču, gde je držao ilegalne laboratorije za uzgoj marihuane.

– Grupa okupljena oko Vušovića godinama unazad ima dominantnu ulogu u poslovima sa drogom na beogradskoj opštini Vračar. Posle hapšenja Belivuka i njegovih saradnika 4. februara, Džonijeva banda se spremala da preuzme sve Veljine poslove u Srbiji. Belivuk je bio praktično šef ispostave crnogorskog “kavačkog klana” u Srbiji, a na njegovo mesto je trebalo da “uskoči” Vušović, jer je i ranije bio blizak “kavčanima” – objašnjava izvor.

Nedavno je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da postoji “novi klan koji želi da nasledi Belivuka”, ali je poručio i da će pripadnici te bande ubrzo završiti iza rešetaka.

– Izbrojani su im svima dani na slobodi, svima koji misle da nastave “slavna dela prethodnika”, da truju decu narkoticima i da likvidiraju suparnike na monstruozne načine – naglasio je tada predsednik.

Hapšen sa Saletom Mutavim

Nikola Vušović je stupce crne hronike počeo da puni još 2010. godine, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Vušović i Stanković su 2010. godine “pali” zbog preprodaje droge i posedovanja oružja, a sumnjalo se da su učestvovali i u pokušajima ubistava.

Poruke Belivuka i ostalih kriminalaca je nemoguće presresti: Nudili su 5 miliona onome ko ih hakuje



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar