Uskoro serija o Pupinu: Slavnog naučnika igra Dragan Mićanović, a njegovu majku omiljena srpska glumica

Serija će imati 10 epizoda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Slavni sprski naučnik Mihajlo Pupin konačno će dobiti seriju o svom životu. Serija “Pupin” će imati 10 epizoda, a osim dobro poznatih izuma koje je ostavio čovečanstvu, ovo ostvarenje otkriva i njegova dostignuća manje poznata javnosti, a ključna za događaje koji menjanju svet.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Reč je o najvažnijoj stvari kojom sam se u životu bavila. Naš je cilj da život Mihajla Pupina, koji je zasigurno bio jedan od najboljih s ovih prostora, oživimo kroz modernu TV seriju. To je čovek koji je od banatskog pašnjaka stigao do samog vrha svetske nauke, diplomatije, biznisa i postigao vanserijske rezultate u svim ovim oblastima. Pupin je učinio za Srbiju, u kojoj je rođen, i za Ameriku, u kojoj je stvarao, neverovatne stvari, a ipak, ovde, u njegovoj domovini, evo ni posle 100 godina, ta priča nije ispričana”, rekla Aneta Ivanović, producent i kreator serije za portal Republika i dodala:

Sada tek počinje prava borba: Sve o filmovima koji su trijumfovali na dodeli Zlatnih globusa (VIDEO)

“Tri godine pripremamo ovu seriju, uloženo je mnogo energije i ljubavi jer nam je važno da se priča o Pupinu ispriča na pravi način, da se istina o njemu ukoreni u narodu. Neke stvari su nas učili pogrešno, vreme je da ih ispravimo. Najveća nepravda je uverenje da su Pupin i Tesla bili neprijatelji. U slavu Mihajla Pupina srpska zastava se jedan jedini put vijorila na Beloj kući. Verujem da će uskoro svi u Srbiji znati ko je bio Mihajlo Pupin”, ekla je Aneta Ivanović.

Mihajla Pupina igraće Dragan Mićanović, dok će naučnikovu majku glumiti slavna srpska glumica Branka Katić.

“Wandavision” najpopularnija serija: Mnogi su tek sada shvatili da je Elizabet sestra čuvenih glumica

“Teško je opisati osećaj glumca kada dobije zadatak da igra ličnost kojoj se divi. I što više saznajem o njemu, moja fascinacija je sve veća i veća. Znate, postoje mnoge ličnosti s ovih prostora koje su za svoga života postigle mnogo i kojima sadašnje generacije, na razne načine, pa i kroz kinematografiju, odaju duboko poštovanje. Ali je malo onih naših zemljaka koji su znanjem i naučnim radom zadužili čitavo čovečanstvo, gurali ga napred, pomerali granice. Čitam tako da je Mihajlo Pupin, pored mnogih stvari, bio i jedan od osnivača NASA, predsednik odbora za vazduhoplovne komunikacije. A baš pre neki dan, sa rovera NASA, prvi put svet je čuo zvuk vetra sa Marsa. Odmah sam pomislio na njega. Ma to je taj vetar sa pašnjaka Idvora, rodnog mu mesta, pa preko Amerike. Ni Mars mu nije granica”, rekao je Dragan Mićanović

Jelena Mur za Objektiv: Uloga Blankice u filmu “Dara iz Jasenovca” me je oplemenila (FOTO)

Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar