Neočekivana kombinacija: Kafa od brokolija je novi HIT (RECEPT)

Probajte nešto sasvim drugačije

Foto: Pixabay/jackmac34

Iako to zvuči veoma čudno, novi hit je kombinacija kafe i brokolija.

Kafa od brokolija zvuči primamljivo, zar ne?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova neočekivana mešavina osmišljena je u Australiji, dok su se naučnici vodili samo najboljim namerama. Interesovanje za zdrav način života i pravilnu ishranu samo se povećava iz godine u godinu, ali u isto vreme ljudi i dalje često nisu u mogućnosti da jedu preporučenu količinu povrća.

Brokoli kao piće pomoći će u popunjavanju te praznine.

Kako napraviti kafu od brokolija

Foto: Pixabay/silviarita

Za ovaj napitak vam nije potreban svež brokoli, jer ovo nije smuti. Prvo povrće treba osušiti, a zatim ga samleti u fini prah, koji se dodaje u kafu. Samo dve kašike ovog zelenog praha imaju nutritivne vrednosti koje će vam pomoći da unesete sve neophodne elemente u svoj organizam.

Postoji još jedan snažan argument u korist nove “zelene” kafe – retko ko redovno jede brokoli. Ovo povrće je gost na stolu samo s vremena na vreme, a kafa je mnogo popularnija.

Foto: Freepik/ Racool_studio

Alternativne opcije

Ako vam je teško da zamislite kafu od brokolija, možete početi sa drugim opcijama. Brokoli u prahu je definitivno zdrav – i može biti zanimljiv sastojak smutija, kao dodatak žitaricama ili pireu od avokada. Ovaj prah se može čuvati mnogo duže od običnog povrća, a polje za eksperimentisanje sa ukusima i jelima sada je mnogo veće.

Izvor: Objektiv.rs, harpersbazaar.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar