Balašević je bio PAKLEN CENTARFOR: Rešetao mreže u dresu Vojvodine, pa snimio pesmu o tome! (VIDEO)

Kako po prirodi nije bio uporan, ubrzo je prestao da dolazi na treninge

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA images

Poznati novosadski kantautor Đorđe Balašević koji je danas preminuo u 67. godini, u mladosti je bio strastveni fudbaler i maštao o tome, da baš kao u pesmi “Drago mi je zbog mog starog” postane centarfor Vojvodine i trese mreže na stadionima širom SFR Jugoslavije.

Davne 1979. godine Balašević je za Tempo pričao o tome, kako je počeo i zbog čega nije nastavio da se bavi fudbalom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Voleo sam da igram fudbal iznad svega. I što je mnogo bitnije ­ nisam ga samo voleo, nego sam bio i vrlo talentovan. Igrao sam za reprezentaciju škole i bio najbolji golgeter. Tu su me videli neki ljudi iz FK Železničara (jedan od novosadskih malih zonskih klubova) i odveli me u svoje redove. Sa nepunih 16 godina postao sam prvotimac i najbolji golgeter ekipe. Tako su i moji apetiti porasli, bio sam zapažen od emisara iz Vojvodine i ubrzo sam postao član podmlatka. Međutim, tu nastaje nagli zastoj moje fudbalske karijere”.Tadašnji trener podmlatka Vojvodine, Žarko Nikolić, nije cenio moje golgeterske sposobnosti, već je od mene zahtevao da ne dajem golove. A ja sam bio strelac. Tako je Nikolić došao do zaključka da ja nisam tip budućeg centarfora prvog tima Vojvodine, pa sam počeo da provodim vreme na klupi za rezervne igrače. To mi je na kraju dosadilo ­ priča Đorđe Balašević.

Kako po prirodi nije bio uporan, ubrzo je prestao da dolazi na treninge i nastavio da igra, kako seto kaže ­ za svoju ulicu, reprezentaciju škole, za svoje lično zadovoljstvo. Bilo je to 1969. godine.

Kad danas o svemu zrelo razmisli i odbaci mladalačku zanesenost o fudbalskoj slavi, verujeda bi postao dobar prvoligaški fudbaler. Ipak priznaje da mu je kao muzičaru lakše.

“Moram da priznam da lakše zarađujem svoj novac u odnosu na fudbalere. Mislim da je profesionalno bavljenje fudbalom vrlo težak fizički posao. Zato sam zahvalan Žarku Nikoliću, što je pogrešio u proceni moga talenta. Sada, kako to volim da kažem, pevajući zarađujem novac. Ipak ostala je neostvarena želja ­ da u dresu Vojvodine tresem mreže, a da moj babo na tribinama gleda sina i topi se od miline!”, pričao je tada Balašević.

Balašević se posle infarkta, koji je imao pre tri godine, ovako šalio: Dobro je da nisam UMRO iz prve

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar