Dr Nestorović otkrio TRI RECEPTA za lečenje najčešćih bolesti u Srbiji, a svima su DOSTUPNI

Prof. Nestorović predlaže tri oprobana recepta za rešavanje najčešćih zdravstvenih problema koji muče ljude na našim prostorima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

„Kad se razbolimo odmah trčimo kod doktora, a retko kad se zapitamo možemo li sami sebi da pomognemo promenom životnih navika i primenom biljaka koje su koristile naše bake i deke.“ Ovo je rečenica koju prof. dr Branimir Nestorović, čuveni dečji pulmolog izgovara u javnim nastupima, pokušavajući da podstakne ljude da se okrenu prirodi i – sebi.

Prof. Nestorović predlaže tri oprobana recepta za rešavanje najčešćih zdravstvenih problema koji muče ljude na našim prostorima – bolove u želucu izazvane čirom ili helikobakterijom, reumu i alergiju na ambroziju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kupus leči želudac

Moćan lek za čir na želucu, kao i za helikobakteriju je, otkrio je prof. Nestorović, obični kupus.

– Treba uzeti tri šolje iseckanog kupusa, dodati dve čaše prokuvane vode, sipati u blender i miksati oko 10 sekundi. Potom sipajte mešavinu u teglu, hermetički je zatvorite i ostavite da stoji na oko 20 stepeni oko tri dana. Potom profiltrirajte tečnost i držite je u frižideru. Pijte jednu čašu soka svako jutro, pola sata pre obroka.

Kopriva i med protiv alergije na ambroziju

Nestorović kaže da je za alergiju na ambroziju odlična kopriva, ali nikako čaj.

Doktor Nestorović UPOZORIO: Čuvajte se ove tri stvari, izazivaju RAK

– Najbolje da se listovi koprive samelju sa medom ili da se drži kopriva u zamrzivaču dve nedelje, pa se ona sama pretvori u prah i pomeša sa medom. Čaj nije dobar, jer voda ubija korisne sastojke u koprivi – objasnio je doktor.

Obloga od ulja crnog kima za ublažavanje reume

Prof. Nestorović je na svom blogu pokušao da objasni zašto više nema biljnih lekova. Pozivajući se na studiju iz 2016. u kojoj je učestvovalo 40 odraslih osoba sa osteoartritisom kolena (zapaljenje zgloba kolena), prof. Nestorović je podelio sa javnošću da obloge od ulja iz semena crnog kima imaju bolji efekat na bol i zapaljenje od farmaceutskih lekova koji se uglavnom koriste.

“SRAM TE BILO”: Voditelj je Nestoroviću postavio nezgodno pitanje, a onda je doktor ŠOKIRAO

On je podsetio da farmaceutski lekovi imaju brojne neželjene efekte – od smanjivanja aktivnosti antioksidanasa, smanjivanja testosterona, ometanja stvaranja sulfata polnih hormona, povećanja rizika od moždanog udara i pojave astme, do toksičnosti jetre i poremećaja sinteze neurotransmitera, što može da dovede do afektivne ravnodušnosti.

– Ulje crnog kima je nanošeno u količini od jednog mililitra tri puta dnevno na koleno, tokom osam nedelja. Utrljavanje traje pet minuta – naveo je prof. Nestorović, uz napomenu da je, kako je navedeno u rezultatima studije, nanošenje ovog ulja dalo bolje rezultate u saniranju reumatskih bolova, uz minimalna neželjena dejstva.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar