Možda je problem u vama: Proverite da li pravite neku od 9 najčešćih grešaka u ŠMINKANJU

Sitnice su veoma važne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ valuavitaly

Uradili ste sve što treba, ali i dalje niste zadovoljni svojim izgledom?

Stalno imate utisak da se niste dobro našminkali?

Ne brinite, to se svima dešava.

Kao mala pomoć, neka posluži 9 najčešćih grešaka u šminkanju koje izdvajaju profesionalni šminkeri:

1. Ne pripremate kožu pre nanošenja šminke

Prvo morate da očistite i uravnotežite kožu kako biste uklonili ostatke i pročistili pore. Tada je vreme za podlogu. Podloge ne samo da pomažu da šminka traje već mogu dobro doći i za skrivanje malih mrlja.

Potrebno je samo naneti malu količinu podloge/prajmera na dobro navlaženu kožu kako biste omekšali bore, smanjili pore i učinili da koža izgleda glatko.

Foto: Freepik/valuavitaly

2. Korektor koji je mnogo svjetliji

Kada želimo da prekrijemo podočnjake ispod očiju, obično biramo svetliju nijansu, jer mislimo da će ona učiniti čuda. Ali, upravo je suprotno. Zbog svetlijeg korektora vaši podočnjaci još više dolaze do izražaja i vi izgledate još umornije. Ispravan način je da koristimo korektor koji je malo svetliji od naše boje kože. Nakon njega nanesite korektor koji je istog tona kao i vaša koža.

3. Ne koristite četkicu za nanošenje pudera

Ako prstima nanosite puder to može da izgleda baš onako kako ne želite. Osim toga, nije baš higijenski. Umesto toga, odlučite se za četkicu s kojom ćete postići nežniji efekat na vašoj koži.
Morate biti oprezni prilikom nanošenja jer je to proizvod koji vašem telu daje jednolik ton i biće osnovni sloj za ostatak vaše šminke. Na primer, ako stavljate previše pudera, izgledaćete kao da imate “masku”.

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

4. Korišćenje proizvoda za matiranje

Tekući puder, korektori i puder za matiranje dizajnirani su da se vaša T zona (čelo, nos i brada) ne bi sijala. Ali ako ih koristite u drugu svrhu ili se ne primene na pravi način, smanjiće sjaj vašeg tena i neće vam dati onaj, dobro odmorni izgled. U stvari, oni će naglasiti sve bore na vašoj koži.

Ove vrste proizvoda se obično preporučuju za masnu kožu i trebaju da se nanose samo na T-zonu. Ako imate suvu ili normalnu kožu, bolje je da ih izbegavate.

Foto: Freepik/gpointstudio

5. Koristite previše sjaja

Možda je lepo i pomaže nam da se istaknemo, ali sjaj i šljokice trebaju da se koriste samo iz pravih razloga. Palete i boje koje su previše sjajne ističu teksturu naše kože, pa izbegavajte da ih koristite na mestima s borama ili podočnjacima.

Sjajne senke čine vaše podočnjake još vidljivijim. Ista se stvar događa s našim ustima, sjaj i ruževi sa sjajem istaknuće bore i linije u tom području.

Foto: Freepik/valuavitaly

6. Preterivanje s bronzerom

Ako preterate s bronzerom nećete nimalo izgledati prirodno ili sveže. Nanosite ga postepeno, dok ne postignete željeni efekat. Treba ga nanositi na sledeća područja: ispod linije kose, preko obraza i ivica nosa i na bradu.

7. Previše maskare na donje trepavice

Maskara nam je najveći saveznik kada želimo da ulepšamo pogled i proširimoi oči. Međutim, morate da budete oprezni kada je nanosite na donje trepavice, jer to može učiniti bore vidljivijim.

Sa druge strane, morate da upotrebite pravu količinu proizvoda kako biste izbegli da vam gornji kapak izgleda manje.

Foto: Freepik/valuavitaly

8. Zanemarivanje obrva

Obrve se smatraju okvirom lica. Važno je pravilno ih oblikovati, kako ne bi na kraju izgledali umorno ili staro pa bi trebali da koristite pravu nijansu, prema vašoj boji obrva.

Koristan trik je da ih češljate ka spolja, lagano ih povlačeći. Zatim nanesite malo gela. Odaberite olovku za obrve malo svetlije nijanse od boje vaših obrva (izgledaće prirodnije i ne tako ukočeno), pa ih iscrtajte kao da ih ispunjavate.

Foto: Freepik/freepik

9. Korišćenje intenzivnih mat boja ruževa

Korišćenje mat ruževa u bordo, smeđim ili tamnoljubičastim tonovima čini vas umornim i starim jer naglašava znakove starenja. Takođe, odaje efekat ispucalih usana, koji će se samo naglašavati kako vreme prolazi. Bolje je na usne naneti malo sjaja ili balzama u boji.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar