Preminula je oskarovka Kloris Ličman: Obožavali smo je u seriji “Malkom u sredini”

Umrla je u 94. godini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Richard Shotwell/Invision

Preminula je čuvena američka glumica Kloris Ličman. Domaća publika ju je obožavala u ulozi baka Ide u kultnoj seriji “Malkom u sredini”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Umrla je u sredu u 94. godini, objavili su njeni predstavnici i dodali da je umrla prirodnom smrću u svom domu u Kaliforniji. Kloris je bila jedna od najcenjenijih glumica u Holivud, a godine 1971. osvojila je Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Poslednja pozorišna predstava”.

Kroz Objektiv: Ovo su priče iz sveta Harija Potera koje želimo da vidimo na malim ekranima

Tokom karijere je osvojila osam prestižnih televizijskih nagrada Emi, prva dva je dobila 1974. i 1975. godine za ulogu u humorističkoj seriji “Meri Tajler Mor”. Dva puta, 2002. i 2006. godine, osvojila je Emi za ulogu pomalo zločeste bake Ide u popularnoj humorističnoj seriji “Malkom u sredini”. Za tu nagradu je bila nomininovana još 12 puta, Poznata je i po ulozi majke u kultnoj seriji “Lesi”.

Obožavala je glumu i nastavila je da glumi i u svojim devedesetima. Poslednje filmove je snimala u 2019. i 2020. godini, ali oni još nisu objavljeni. U svojoj 82. godini nastupila je u zabavnoj emisiji “Ples sa zvezdama”.

Fanovi razočarani: Serija “Peaky Blinders” će se završiti mnogo ranije nego što smo mislili

Njena menadžerka Džulijet Grin izjavila je da joj je bila privilegija sarađivati s Kloris, “jednom od najneustrašivijih glumica našeg doba”.

“Niko nije bio poput Kloris. Imala je sposobnost da vam slomi srce samo jednim pogledom ili da vas nasmeje do suza. Nikad niste znali šta će Klaris reći ili učiniti i ta nepredvidivost je bila deo njene čarolije bez premca”, napisala je Grin.

Magičan svet “Wandavision”: Ovo morate da znate pre nego što pogledate seriju o Skarletnoj veštici



Izvor: Objektiv.rs, Index

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar