Kroz Objektiv: Ovo su priče iz sveta Harija Potera koje želimo da vidimo na malim ekranima

Fanovi žele da vide seriju o osnivačima Hogvortsa i Banditima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Shayna Douglas

Vest o novoj Hari Poter seriji je razveselila ljubitelje knjiga o dečaku čarobnjaku. Mnogi od njih su počeli da spekulišu šta bi bila odlična priča za seriju. Postoji ideja da sedam knjiga o Poteru bude adaptirano u sedam sezona serije, kako bi se zadržali svi detalji iz romana. Druga ideja je prerada pozorišne predstave “Hari Poter i ukleto dete”, koja prikazuje živote dece glavnih likova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pročitali smo sve teorije fanova o temi nove serije, a i sami smo se prisetili omiljenih priča iz sveta Harija Potera. Ovo su najzanimljivije ideje za novu seriju:

Vraćamo se u Hogvorts: Sprema se serija “Hari Poter”

Osnivači Hogvortsa

Trenutno je među fanovima najpopularnija ideja o seriji koja će prikazati osnivače Hogvortsa. Ideja je da se tokom epizoda prikažu životi četvoro osnivača magične škole, koji su živeli hiljadama godina pre prve knjige o Poteru. Tada su važili za najjače čarobnjake i veštice. Videćemo kako su zaista izgledali Godrik Grifindor, Salazar Sliterin, Rovena Rejvenklo i Helga Haflpaf, po kojima su kasnije kuće Hogvortsa ponele imena.

Znamo da su oni lično birali studente koje će podučavati, dok je kasnije ovaj zadatak dobio šešir za razvrstavanje. Na osnovu osobina koje su cenili su nastale kuće u Hogvortsu. Grifindor je želeo samo da uči hrabre i odvažne, Sliterin je mislio da samo čistokrvni čarobnjaci mogu da uče magiju i cenio je ambiciju. Rejvenklo je želela da uči samo talentovane i pametne, dok je Helga Haflpaf pristala da uči svakog ko želi da nauči i da se potrdi. Ubrzo je nastao ogroman raskol između osnivača, Sliterin je stvorio čuvenu Dvoranu tajni i nestao. U seriji bi bilo zanimljivo ispitati šta se tada sve desilo.

Banditi i Banditova mapa

Jedna od najzanmljivijih priča u knjigama o Poteru je ta o Banditima. Banditi su bili Džejms Poter, Remus Lupin, Sirijus Blek i Piter Petigru. Zajedno su išli na Hogvarts, postali veliki prijatelji i činili mnoge nestašluke. Lupin je na početku od svojih prijatelja krio da je vukodlak, ali su oni ovu tajnu jako brzo otkrili.

Legendarna Mirijam Margolis u srpskom filmu: Čuvena po ulogama u “Hariju Poteru” i “Crnoj Guji”

Odlučili su da mu pomognu i nauče da se pretvore u animaguse (da preuzmu lik neke životinje). Tako je Sirijus počeo da se pretvara u psa, Džejms u jelena, a Petigru u pacova kako bi pravili društvo Lupinu dok je pun mesec. Zajedno su stvorili “Banditovu mapu” kako bi se lakše šunjali po Hogvortsu, mapu vidimo u filmu “Hari Poter i zavorenik iz Askabana”. Počeli su da koriste nadimke Mesečko (Lupin), Crvorep (Petigru), Šaponja (Sirijus) i Rogonja (Poter), koje vidimo na prednjoj strani mape. Serija bi mogla i da prikaže njihove sukobe sa Snejpom, ali i lik Lili Poter. Bila bi odličan uvod u priču o Redu feniksa.

Tom Ridl

Priča o mladom Voldemoru je oduvek bila jako zanimljiva. Nažalost, prošlost Toma Ridla, koja je prikazana u knjizi “Hari Poter i Polukrvni princ”, je gotovo potpuno izbačena iz istoimenog filma. Bilo bi zanimljivo videti kako je izgledalo vreme koje je Ridl proveo u sirotištu i koliko mu je značilo to što je došao na Hogvorts. Tu bi mogli da vidimo mnoge paralele sa Harijem.

Serija bi mogla da prikaže kako se talentovani i perspektivni učenik pretvorio u jednog od najmračnijih čarobnjaka. Mogli bi da nam prikažu kako profesori, sem Dambldora, nisu ništa čudno primetili. Ali i kako je izgledalo njegovu prikupljanje pristalica i kako je izgradio mit o sebi. Možemo videti i zašto je želeo da bude profesor Odbrane od mračnih veština i zašto je ta pozicija postala ukleta. Takođe, serija bi mogla detaljno da prikaže pravljenje horkroksa.

Sestre Blek

Belatriks Lastrejndž je postala jedna od omiljenih filmskih negativki ubrzo nakon premijere filma “Hari Poter i Red feniksa”. Priča je postala dodatno zanimljiva kada je publika (čitaoci su to nešto ranije shvatili) otkrila da Belatriks ima dve sestre.

Serija bi mogla da prikaže živote tri sestre, kako su se udaljavale jedne od drugih i kako je Čarobnjački rat uticao na njih. Prikazala bi i istoriju ove stare čistokrvne čarobnjačke porodice. Starija sestra Belatriks je Andromeda Blek. Andromeda je bila učenica za primer i talentovana veštica. Na Hogvartsu se zaljubila u Teda Tonksa iz kuće Grifindor za koga se i udala. Porodica je to videla kao izdaju, naročito zato što je Ted bio normalskog porekla, i proterali su je. Kasnije je Andromeda dobila ćerku Nimfadoru Tonks. Najmlađa sestra je Narcisa Melfoj, koja se odmah nakon završetka Hogvortsa udala sa Lucijusa Melfoja. Majčinska ljubav je za nju uvek bio najbitniji motiv i ona je na samom kraju izdala Voldemora. Razliku između ove tri moćne veštice bi bilo izuzetno zanimljivo gledati.

Ministarstvo magije

Pravo otkriće za ljubitelje priče o dečaku koji je preživeo je bilo Ministarstvo magije. Videli smo ga prvi put u delu “Hari Poter i Red feniksa”. U toj knjizi smo videli samo delić onoga što krije svet odraslih čarobnjaka.

Hari Poter citati – najlepši citati iz omiljene knjige

Interesantno bi bilo ispitati svet Ministarstva magije kroz neke nove likove, koje još nismo upoznali. Mogli bismo da saznamo više o istoriji te institucije, povezanosti između britanskog premijera i ministra magije. Dobro bi bilo prikazati avanture aurora, ali i zaposlenih koji se bave normalcima. Najzanimljiviji deo je svakako Odsek za misterije, postojao je mnogo pre samog Ministarstva, a njegove tajne ne zna mi ministar magije. U njemu rade misteriozni “Neizrecivi”, koji bi bili odlični protagonisti jedne ovakve serije.

Druge čarobnjačke škole

Znamo za škole Durmstrang i Bobatons, a “Fantastične zveri” su nam prikazale još novih škola. Saznali smo i za školu “Ilvermoni” u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i za škole u Kini i Brazilu. Prvobitna ideja je bila da se na sajtu “Wizarding World” prikažu istorije svih čarobnjačkih škola na svetu.

Na ovaj način bismo mogli da se upoznamo sa potpuno drugim likovima, ali i kulturama. Mogli bismo potpuno da se odvojimo od dobro poznatog sveta Harija Potera.

Čarobnjački svet budućnosti

Čarobnjački svet budućnosti je potpuno neispitana teritorija. Radnja Harija Potera je smeštena u devedesete, dok “Ukleto dete” prikazuje period od 2016. godine i približno sedam sledećih godina. Bilo bi zanimljivo videti šta se dešava u svetu čarobnjaka u dalekoj budućnosti. Kao i koliko bi se tada svet magije razikovao od sveta normalaca.

Koju biste vi seriju o čarobnjačkom svetu želeli da gledate?

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar