TRAMP PROTIV RATOVA

Tramp neće pogaziti svoje veliko OBEĆANJE: Predsednik Amerike jasan u svojoj izjavi, pohvalio samog sebe

Tramp obratio putem saopštenja iz Bele kuće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Odlazeći predsednik SAD Donald Tramp izjavio je kako će se uvek držati obećanja da će okončati umešanost Amerike u “beskrajne ratove”.

Tramp se, nekoliko dana pre inauguracije novog američkog predsednika Džozefa Bajdena, osvrnuo na svoju zaslugu u prekidanju učešća SAD u ratovima u Avganistanu, Iraku i Siriji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tramp obratio putem saopštenja iz Bele kuće.

On je posebno skrenuo pažnju na svoj trud da se smanji vojno prisustvo SAD u zemljama u kojima traju sukobi i da vrati američke vojnike kući.

DRAMA U SAD: Poslednji Trampov potez šokiraće mnoge, izigraće Ustav i otvoriti Pandorinu kutiju 

Broj američkih vojnika u Avganistanu najmanji je u posljednjih 19 godina. Isti tako, taj broj je najniži u Iraku i Siriji u poslednjih mnogo godina. Uvek ću biti posvećen zaustavljanju beskrajnih ratova – poručio je Tramp.

Tramp je dodao da je za njega velika čast bila da unapredi američku vojsku i pruži podršku američkim vojnicima tokom svog mandata, uz napomenu da je za vojnu opremu uloženo 2,5 biliona dolara, te da je sva ta oprema proizvedena u SAD.



Izvor:

Komentari (1)

  1. Uistinu Tramp će oststi upamćen ,kao jedini posleratni presednik Amerike koji nije zagovarao i započeo ratove po svetu u ime ” demokracije,slobode...”,ali to nažalost nije odgovaralo ”dubokoj državi” u Americi

    Odgovori

Ostavite komentar