HIT RECEPT

Supa bez mesa, bez testenine i bez povrća: RECEPT za kojim su svi poludeli!

Jeftina, ukusna, brza za pripremu - svi koji su jednom probali ovu supu, prave je iznova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Fotо: Shutterstock

Ovo je recept za supu koji mogu da naprave i najneiskusniji kulinari. Priprema se za dvadesetak minuta i to od samo par jeftinih sastojka. Nije vam potrebno ni meso, ni testenina, pa čak ni povrće za njenu pripremu. Bukvalno samo nekoliko sastojaka je potrebno da imate u kuhinji kako bi ste je pripremili.

Izuzetno je jeftina, a što je najvažnije od svega – toliko je ukusna i lagana da ćete je nakon prvog puta, sigurno spremati ponovo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ne verujete da takav recept za supu postoji?

Pročitajte recept do kraja, probajte da je spremite, pa se uverite.

Sastojci:

– 2 supene kašike biljnog ulja

– 1 supena kašika putera

– 1 jaje

– 1 do 2 kocke za supu i soli po ukusu

– 1 kašika svežeg nasecakanog pešuna i 1 kašika sveže naseckane mirođije (kombinujte po ukusu)

Ukoliko u kući imate sve ove sastojke, sledite recept i ubrzo ćete na vašoj trpezi imati mirisnu, ukusnu, toplu supu.

Priprema:

Na tihoj vatri u šerpi otopite puter zajedno sa uljem. Lagano mešajte, kako puter ne bi izgoreo. Preko toga sipajte oko 1 litar vode, ubacite kocke za supu (ukus po želji), pojačajte temperaturu ringle i sačekajte da provri. Dok se to krčka, razlupajte jaje u činiji, posolite ga , a zatim ga energičnim, brzim pokretima zamutite pomoću žice za mućenje. Kada sadržaj u šerpi provri, a jaje je dobro umućeno, sledi najvažniji korak.

Foto: Pixabay/Steve Buissinne

Sipajte razmućeno jaje u kipuću vodu, snažno mešajući ga žicom oko minut vremena, da bi se jaje na što sitnije detalje “iscepkalo”. Kad ste to obavili, ostavite supu da blago vri još nekoliko minuta, a na samom kraju dodajte sveže iseckan peršun i mirođiju (mnogi ne vole mirođiju zbog specifične arome, pa mogu da upotrebe samo duplu količinu peršuna).

Verovali ili ne, supa je gotova! Sipajte je u tanjir i uživajte u konzumiranju, a potom nam napišite u komentarima da li vam se dopala. Sve koji su je probali, iznenadilo je koliko je ukusna, a mi čekamo da čujemo vaše utiske!

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar