Mali trik kako da vam peršun i zelena salata duplo duže ostanu sveži!

Začinsko bilje posle branja ostaje sveže svega par dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Pexels

Svi volimo začinsko bilje, ali veliki problem je što peršun, korijander, bosiljak i druge biljke, posle branja ostaju sveži veoma kratak period, od dva do tri dana.

Međutim, možete im produžiti vek, čak i ako ih stavite u frižider.

Trik je da peršun čuvate u čaši u koju ste nasuli oko 2,5 centimetara vode. Na taj način će peršun, kao i mladi luk ostati sveži i u frižideru.

Što se zelene salate tiče, nju je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, i listovi se neće tako brzo smežurati i ostaće sveža i hrskava.

Foto/Pixabay.com/Jill Wellington

Drugo začinsko bilje, poput korijandera i bosiljka, umotajte u vlažnu krpu i držite u zatvorenoj plastičnoj kesi.

 



Izvor: Objektiv.rs, Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar