Da nije bilo KORIDORA ne bi bilo ni Srpske: Zbog ovog filma su građani sedeli u kućama 9. januara (FOTO)

Domaća publika će film "Koridor" moći da pogleda 20. januara

Foto: Salinger Igor

Dokumentarno-igrani film “Koridor 92” izazvao je snažne reakcije kada je 9. januara na Dan Republike Srpske emitovan na Radio-televiziji RS.

Foto: Salinger Igor

“Rejting tog filma pokazuje da u RS skoro da nije bilo bilo kuće koja nije pratila dokumentarac o najvažnijoj bici VRS. Poruke koje sam dobijala te večeri i narednog dana bile su veoma emotivne i potresne, čak toliko da sam zbog nekih pustila i suzu”, kaže za Objektiv Slađana Zarić, autorka dokumentarno-igranog filma.

Foto: Salinger Igor

“Koridor 92” o borbama 1992. godine za probijanje Koridora, koji će na javnom servisu RTS
gledaoci moći da vide 20. januara.

Da nije bilo koridora, ne bi bilo Banjaluke i RS

“Film je veoma potresan, sadrži čak i brutalne scene koje su se dešavale u logorima formiranim od strane hrvatsko-bošnjačkih snaga. Ima dosta priče o borbama, ali i duhovitih segmenata koji nam pokazuju mentalitet srpskog naroda na tim prostorima, koji se smeje i onda kad mu je najteže. U Republici Srpskoj svako pominjanje Koridora doživljava se veoma emotivno, na sličan ako ne i emotivniji način kao u Srbiji Kosovska bitka ili Košare. Da Koridor nije probijen, Republika Srpska danas ne bi ni postojala, jer bi bio presečen put između Banjaluke i istočnog dela i Beograda, i ti ljudi to odlično znaju”, navodi autorka.

Pogledajte fotografije sa snimanja:

Slađana Zarić je urednik dokumentarnih filmova u informativnom programu Radio-televizije Srbije, poznata po filmovima “Niko nije rekao neću” i “Let u smrt”, o herojstvu jugoslovenskih pilota tokom sukoba sa NATO 1999, “Ratne priče sa Košara” i “Ratne priče sa Paštrika”, kao i serijalu o Prvom svetskom ratu “Srbi na Krfu”, “Srbija u Velikom ratu”, “Milunka Savić – heroina Velikog rata” i “Zaboravljeni admiral”.

Foto: Salinger Igor

Autor: Igor Salinger

OVU I OSTALE ZANIMLJIVE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 14. JANUAR.

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar