Kineski RAVIOLI: Ukusni su, pripremaju se vrlo jednostavno, a bez trunke MESA (RECEPT)

Idealni za romantičnu večeru

Foto: Freepik/timolina

Većina nas, zaista, uživa u hrani.

I obožava da isprobava nove recepte.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali i ukuse.

Ovoga puta vam donosimo recept za kineske raviole.

Ukusni su i vrlo ih je jednostavno napraviti, a prijaće vam da isprobate malo drugačiji obrok.

Savršeni su i za romantičnu večeru.

Punjenje je različito, a mi smo odabrali vegetarijansko.

Potrebno za 10 komada:

1. 250 g brašna
2. 150 ml vode
3. Malo soli

Foto: Freepik/bublikhaus

Za punjenje:

1. Praziluk
2. 1/2 belog luka
3. Šargarepa
4. Celer
5. Proklijale klice soje
6. Soja sos, so, biber, tabasko ili slično.

Možete da ubacite i škampe, ili gambore za drugačiju verziju.

Priprema:

Spojite prosejano brašno sa vodom, umesite i ostavite 30 minuta da odmori, do tada iseckajte sve na sitne komadiće i promešajte dobro. Odvojite 10 kuglica i razvucite svaku na brašnjavoj površini, a zatim punite i postavljajte ih na list salete ili kupusa (tako da se ne dodiruju) u bambus za kuvanje na pari ili slično. Gotove su za 15 minuta.

Poslužite uz soja, ili kiselo ljuti sos. 1,5 santimetar vode u tiganju ispod bambusa je dovoljno.

Izvor: Objektiv.rs, gastroman.eu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar