One su neodoljive i verovatno ne postoji čovek koji ne voli palačinke.
Nema ništa bolje nego kada vrelu palačinku stavite na tanjir i počnete da se premišljate šta ćete staviti u njih.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
A mogućnosti su neograničene: od eurokrema i plazme, do slanih varijanti sa šunkom i pavlakom.
Ovoga puta vam predstavljamo recept za engleske palačinke. Britanci čak imaju i praznik palačinki (Pancake Day ili Shrove Tuesday).
Sastojci:
- 225 gr brašna
- 1 prstohvat soli
- 2 komada jaja (većih)
- 600 ml mleka
- 2 kašike putera (istopljenog)
- puter (malo, za pečenje)
Priprema:
- U veliku činiju za mućenje prosejati brašno. U sredini napraviti veliko udubljenje i u njega dodati jaja. Mutiti mikserom dok masa ne postane jednaka. Dodajte pola količine mleka i rastopljeni buter i nastavite sa mešanjem. Kad masa postane jednaka, dodajte i preostalu količinu mleka.
- Ostavite masu da odstoji 15 minuta.
- Zagrejte tiganj i istopite malo butera. Sipajte masu za palačinke ravnomerno u tiganj. Pecite par minuta i pažljivo okrenite. Gotove palačinke stavljajte na ugrejan tanjir i pokrijte krpom.
Na praznik palačinki one se jedu posute šećerom i sveže ceđenim sokom od limuna.
Komentari (0)