PREUKUSNE

Idealne za doručak: Neodoljive ENGLESKE palačinke (RECEPT)

Nema ništa bolje od tek ispečenih palačinki

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
posne palačinke na vodi
Foto: Freepik/timolina

One su neodoljive i verovatno ne postoji čovek koji ne voli palačinke.

Nema ništa bolje nego kada vrelu palačinku stavite na tanjir i počnete da se premišljate šta ćete staviti u njih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A mogućnosti su neograničene: od eurokrema i plazme, do slanih varijanti sa šunkom i pavlakom.

Ovoga puta vam predstavljamo recept za engleske palačinke. Britanci čak imaju i praznik palačinki (Pancake Day ili Shrove Tuesday).

Sastojci:

  1. 225 gr brašna
  2. 1 prstohvat soli
  3. 2 komada jaja (većih)
  4. 600 ml mleka
  5. 2 kašike putera (istopljenog)
  6. puter (malo, za pečenje)
Foto: Freepik/Racool_studio

Priprema:

  1. U veliku činiju za mućenje prosejati brašno. U sredini napraviti veliko udubljenje i u njega dodati jaja. Mutiti mikserom dok masa ne postane jednaka. Dodajte pola količine mleka i rastopljeni buter i nastavite sa mešanjem. Kad masa postane jednaka, dodajte i preostalu količinu mleka.
  2. Ostavite masu da odstoji 15 minuta.
  3. Zagrejte tiganj i istopite malo butera. Sipajte masu za palačinke ravnomerno u tiganj. Pecite par minuta i pažljivo okrenite. Gotove palačinke stavljajte na ugrejan tanjir i pokrijte krpom.

Na praznik palačinki one se jedu posute šećerom i sveže ceđenim sokom od limuna.



Izvor: Objektiv.rs, recepti-kuvar.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar