Jedna se posipala zlatom, druga koristila pljuvačku za lokne: Najveće “bjuti” TAJNE holivudskih DIVA

Dovijale su se kako su znale i umele

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/thequeenmarylinmonroe_, Printscreen/Instagram/brigittebardotpage

U današnje vreme, veoma je lako izgledati dobro, samo ako to želite.

Na dohvat ruke su vam puderi, senke, korektori, a o estetskim korekcijama i da ne govorimo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, u neka druga vremena, lepotice su morale malo da se pomuče ako su želele da izgledaju zaista poput diva.

Neka stara svedočenja kažu, primera radi, sa jednog od izbora za mis, da su devojke mazale čist vazelin preko zuba, kako bi im osmeh bio sjajniji. Ali to nije sve.

Ovo su neke od najšokantnijih bjuti tajni starog Holivuda, kao i drugih poznatih dama:

Tvigi je nosila čak 3 seta trepavica da postigne njen specifičan izgled

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 60s, 70s rock and cinema (@70s.fan)

Ona je tvrdila da su duge trepavice bile inspirisane njenom lutkom iz detinjstva. Kada je tek počela da se bavi manekenstvom, nameštala je alarm 90 minuta ranije pre nego što treba da krene, jer joj je toliko vremena trebalo da se spremi i našminka.

Džoan Kraford je žvakala žvake sve vreme

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???? ???????? (@billieecassinn)

Verovala je da joj to učvršćuje vilicu i pomaže da isprazni toksine ispod brade, kako se ne bi stvarao podvaljak. Tridesetih godina prošlog veka ona je doslovce napravila kult oko svoje lepote. Pored toga, nakon svakog pranja, lice bi poprskala ledeno hladnom vodom 25 puta, a zatim nanela hidratantnu kremu. Takođe bi trljala limun o laktove kako bi izgledali mlado i glatko.

Brižit Bardo je pljuvačkom nameštala lokne

Nanosila ju je na duže pramenove kako bi ih definisala oko lica. Zatim bi ih zavrtela i povukla čvrsto iza uha, gde bi ih pustila da se osuše i tek onda izvukla da bi otkrila svoj nepogrešivi uvojak.

Lusil Bol je obrijala obrve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucille Ball fan (@lucilleball_love)

Dvadesetih i tridesetih godina 20. veka, bile su popularne obrve tanke poput igle. Mnoge žene su ih čupale ili čak brijale. Holivudske glumice 1930-ih olovkom su crtale izražene, zakrivljene lukove kako bi dodale dramu na ekranu. Tokom snimanja “Rimskih skandala” (1933), Lusil je morala potpuno da obrije obrve i nikad joj više nisu porasle.

Rita Moreno se borila protiv problematičnih delova na koži grubom četkom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Golden Roses (@goldenroses________)

Rita Moreno je u mladosti imala veoma masnu kožu i akne. Tada je svakodnevno morala da se izlaže tretmanima sa ultraljubičastim svetlom za akne, ali i riba lice acetonom i grubim četkama. Bilo je vrlo grubo, ali svakodnevni piling joj je puno pomogao. Na kraju je ovaj trik doneo pozitivne rezultate.

Me Vest je koristila bebi ulje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mae West (@officialmaewest)

Me Vest, kontroverzna filmska zvezda i scenarista, koristila je kokosovo ulje kao hidratantnu kremu i tvrdila da je to tajna njenog mladalačkog tena. Takođe je volela dečije ulje kao hidratantnu kremu i rekla je da je tajna u tome što ga najpre zagrejete, pa onda stavljate.

Marlen Ditrih se posipala zlatom i smislila svoj način za zatezanje lica

Četrdesetih godina prošlog veka, plastična hirurgija je bila industrija u razvoju, pa je Marlen Ditrih smislila svoju apsolutno sigurnu zamenu. Hirurškom trakom povlačila bi kožu lica, skrivajući je u liniji kose ili ispod perike. Da bi održala zategnutu kožu, glumica je provukla tanki zlatni lanac ispod brade i iza ušiju da povuče opuštenu kožu, oduzimajući godine svom izgledu.

Ditrih bi takođe posula pravu zlatnu prašinu u svoje perike za magični efekat na kameri.

Merilin Monro nije prala kosu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Ova filmska zvezda imala je mnogo tajni koje su joj pomogle da naglasi svoju lepotu. Da bi zadržala svoju nijansu plave kose što je duže moguće i da joj kosu ne uništi peroksid, Monro je minimizirala pranje što je moguće više, natapajući prosejani dečji puder po korenu vlasišta.

Glumica je želela duže i gušće trepavice bez pomoći resastih falsifikata, ali umesto toga sa prirodnijim rezultatima. Dakle, Alan Snider, šminker slavnih, bi svoje veštačke trepavice presekao na pola i primenio ih samo na spoljne uglove očiju.
Takođe, ono što je poznato da je i Merilin koristila ranu verziju vonderbra grudnjaka. Ne samo da je imao dodatne kaiševe za bolje podizanje – pomažući da grudi deluju gotovo kao viseći most, kako neki kažu – već je imao i dodatni par spoljnih korpica, da doda još jedan inč Merilinom poprsju.

Glamur starog Holivuda u novom ruhu: NAŠMINKAJTE SE poput čuvene Merilin Monro (VIDEO)

Da bi njen dekolte izgledao prelepo u haljini sa niskim dekolteom, Monro se držala “jednostavne rutine učvršćivanja poprsja”. Svakog jutra je 15 puta dizala tegove od 2,5 kilograma iznad glave iz “položaja raširenog orla”, a zatim je ponavljala drugi set s rukama iznad glave i ponovo pod uglom od 45 stepeni dok nije bila umorna.

Koji trik vas je najviše iznenadio? Da li vi imate nekog keca u rukavu po pitanju ulepšavanja? Pišite nam u komentarima.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar