Vučić sa Hanom u Minhenu u okviru bezbednosne konferencije i o kvotama za čelik (FOTO)

Razgovoru prisustvuje i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas sastanke u okviru Minhenske bezbednosne konferencije razgovorom sa evorpskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom.

Vučić je na zvaničan Instagram nalog postavio fotografije sastanka sa Hanom.

Razgovoru prisustvuje i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

 

View this post on Instagram

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžet i administraciju.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Srbije i evorpski komesar za budžet i administraciju Johanesom Hanom razgovarali su o širem spektru tema značajnih za Srbiju i region, a posebno, kako je preneo novinarima, o kvotama za izvoz čelika.

“Sa Hanom smo imali dobar sastanak. Pošto je on sada komesar za budžet EU, molio sam ponovo za srpski čelik. Smatrao sam da je to važno za nas, to je ključna stvar, jer je smederevska Železara postala najveći izvoznik i najveća fabrika u Srbiji”, rekao je Vučić novinarima.

On je najavio da će tokom dana imati sastanak i sa Džaredom Koenom, izvršnim direktorom Jigsaw, te kazao da će to, u odnosu na ostale sastanke, biti jedan laganiji, ali da se na agendi njegovih sastanka nalazi i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem.

Vučić sa investitorima u Minhenu: “Srbiju predstavljamo kao zemlju povoljnog poslovnog ambijenta” (FOTO)

Rezmimirajući dosadašnje sastanke u okviru Mihenske konferencije o bezbednosti, pomenuo je da je sa v.d. pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom razgovarao o američko-srpskim odnosima i o situaciji u regionu.

Prema njegovim rečima, to su bile teme razgovora i sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, inače i šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu.ž

Najavio je i da će se na popodnevnom panelu, zatvorenom za javnost, o bezbedosti na Balkanu, na kojem će, između ostalih, učestvovati i predstavnici Prištine, kao i uvek snažno boriti za interese Srbije.

Danas u Minhenu: Potpisana izjava o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine (VIDEO)

Odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje žustriji dijalog, kakav je imao prošle godine sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, Vučić je kazao da to zavisi ko će biti sa njihove strane.

“Meni je bitno da odredim strateški pristup Srbije, a dovoljno sam iskusan da taktiku menjam u skladu sa prilikama i da budemo ne manje uspešni od nekih drugih”, rekao je Vučić.

Panel o bezbednosti na Balkanu “Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana” očekuje se danas oko 17.30 sati.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar