Blisko sarađivali sa kavčanima: U telefonu svedoka saradnika pronašli jeziv materijal, snimio ubistvo?

Posebno se izdvaja snimak prostorije u kojoj se nalazi više kartonskih paketa sa marihuanom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Stanislav Nedelja

Policija je u telefonu Bajrama Piste, svedoka saradnika u procesu protiv grupe Radovana Mujovića i Vasilija Rafailovića, pronašla sporan sadržaj.

U pitanju su snimci pucanja iz vozila u pokretu i velike količine novca i droge, kao i priznanice. Njegov telefon bio je zaštićen određenim šiframa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Pristupom u aplikaciju Snapčat, čija memorija je takođe zaštićena šifrom, pronađeni su snimci praškaste materije nalik na marihuanu, zatim još nekoliko snimaka marihuane i snimci PVC pakovanja materije bele boje i snimci upakovane opojne droge. Posebno se izdvaja snimak prostorije u kojoj se nalazi više kartonskih paketa sa marihuanom”, deo je iz dokumentacije, u koju je “Dan” imao uvid.

Pista je u telefonu imao i fotografije svežnjeva novčanica u apoenima od po 500 evra i pištolja.

“Pronađen je i snimak osobe koja iz vozila u pokretu kroz prozor puca iz oružja, kao i više uplatnica, nalog za plaćanje, fotografije pištolja, te video-snimak na kojem jedna osoba iz posteljine izvlači dva pištolja i municiju. Na narednoj fotografiji jasno se vidi da se radi o vatrenom oružju sa pripadajućom bojevom municijom”, konstatovano je u policijskom izveštaju.

Na jednom od snimaka vidi se i pištolj M57, koji je zarđao i u lošem stanju, sa tragovima nepoznate materije po navlaci pištolja, fotografija Bajrama Piste koji u ruci drži pištolj i video-snimak više desetina komada novčanica u apoenima od po 50 evra koje su složene.

Otkriveno koje “prljave poslove” je Arkan radio za UDBU: Jednoj SRAMNOJ stvari nije mogao da odoli

“U telefonu Bajrama Piste pronađena je i fotografija ličnog dokumenta izdatog od Republike Kosovo na ime Stevanović Aleksandra, kao i njihova zajednička fotografija na Crnogorskom primorju i video-zapis napravljen u predgrađu Budve. U telefonskom aparatu pronađen je i video-snimak pešačke zone kojom se kreće Pista i fotografije s Aleksandrom Stevanovićem”, navodi se u dokumentaciji.

Predmetni snimci nastali u Budvi, prema podacima iz telefona, datiraju iz avgusta 2018. godine.

Pista je u telefonu imao i fotografiju pasoša na ime Nikole Drecuna i fotografiju jedne svedokinje R.M. Pronađeni su i tekstovi objavljeni u DN “Vijesti” o događaju u kome su učestvovali G.S. i druge osobe i u kome je upotrebljena bomba, kao i fotografija Gorana Slovinića.

U telefonu je pronađena i fotografija Bajrama Piste sa oružjem u ruci, snimak na kojem je prikazano da Pista u stanu repetira oružje sa prigušivačem i kroz otvoreni prozor ispaljuje jedan metak i snimci oružja sa prigušivačem pištolja i “škorpiona”.

Na jednom od snimaka vidi se da osoba iz torbe vadi pištolj, a iz njega okvir za municiju, te automatsku pušku “škorpion” sa prigušivačem. Na jednoj od fotografija vidi se Bajram Pista kako u ruci drži upravo automatski pištolj sa prigušivačem i fotografije velike količine novca u apoenima od po 500 evra i 100 evra i “hekler”.

“Vasilije Rafailović i Radovan Mujović su početkom 2017. godine, na teritoriji Crne Gore, Kosova i Srbije, stvorili kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih dela radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Svaki član je imao unapred određen zadatak i ulogu. U delovanju kriminalne organizacije primenjuje se nasilje. Za cilj su imali pokušaj vršenja ubistava, teških ubistava, nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva, izazivanje opšte opasnosti, teška telesna povreda, držanje i stavljanje u promet droga”, piše u optužnici koju potpisuje tužilac Nataša Bošković, a ova kriminalna grupa se smatra za bliske saradnike “kavčana”.

Kriminalna grupa formirana 2017. godine

Specijalno tužilaštvo tereti Nikšićanina Radovana Mujovića, Vasilija Rafailovića iz Budve, Cetinjane Petra Lipovinu, Mitra Markovića, Filipa Kneževića, Žarka Pejakovića, Lazara Nedovića, Aleksandra Ćetkovića, Nikolu Drecuna i Moša Paovića, Boška Pavlovića sa Kosova, koji ima prebivalište u Budvi, Jovana Markovića iz Niša, Aleksandra Stevanovića iz Beograda, Nikšićane Uroša Vučinića, Davora Avdića, Marka Zorića, Nikolu Marića, Uroša Đurđevca, Aleksandra Đurđevca, Gorana Rakočevića, Ivana Brnovića i Novljanina Nemanju Zurovca i još jednu osobu da su članovi kriminalne organizacije. Šestoro osumnjičenih trenutno nije dostupno nadležnim organima.

Status svedoka saradnika dobili su Bajram Pista i Marinko Rajković.

U optužnici, u koju je “Dan” imao uvid, navodi se da je ova kriminalna grupa imala za cilj vršenje krivičnih dela protiv života i tela – ubistva i pokušaji ubistva, kao i nedozvoljeno držanje oružja i prodaja droge.

“Na jednom od snimaka vidi se da osoba iz torbe vadi pištolj, a iz njega okvir za municiju, te automatsku pušku „škorpion“ sa prigušivačem

Rasvetljen pokušaj UBISTVA oca i sina kod Varvarina: Uhapšeni osumnjičeni, pucali su zbog DROGE



Izvor: Objektiv.rs, Dan

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar