Otkriveno koje “prljave poslove” je Arkan radio za UDBU: Jednoj SRAMNOJ stvari nije mogao da odoli

Ražnatović je na "pljačkaškim pohodima" po Zapadu izvršavao likvidacije disidenata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Youtube

“Arkan je pre rata bio agent UDBE i lični prijatelj Staneta Dolanca. Stane mu je poklonio pištolj sa posvetom:”Željku od Staneta.” Bio je profesionalni ubica, učestvovao je u organizaciji ubistva Đurekovića i još nekih ljudi. Njega je rat zatekao kao agenta savezne UDBE, šef savezne policije je tad bio Ćulafić i on mu je dao zadatak da što više kompromituje Slobodana Miloševića na velikim mitinzima. Zato je Arkan dolazio sa najzapaljivijim parolama, pa se penjao na konje pred Saveznom Skupštinom… Postoji policijski dokument o tome koji mi je u Hagu dao Franko Simatović i koji sam ja upotrebio i u svom procesu”, izjavio je Šešelj u jednoj emisiji.

Lider radikala je rekao i da je Srpska dobrovoljačka garda trebala da kontrira Giškinoj Srpskoj gardi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šešelj je rekao da Arkan nije mogao da odoli ratnom plenu, ali da su članovi njegove garde imali mnogo junaka u jedinici.

Lider SRS je rekao da se Arkan oteo kontroli posle Badžine (Radovan Stojičić Badža) pogibije.

Postojale su teze vrlo kompetentnih ljudi iz policije da je Arkan bio uključen u tzv.”crne operacije” jugoslovenske tajne policije. O tome su dosta pisale evropske novine, među kojima i neki hrvatski mediji.

Bivši major KOS-a i ministar savezne policije, Stane Dolanc, pisao je svoje memoare i pretio Srbima da će otkriti istinu o svojim druženjima sa Željkom Ražnatovićem. I o tome koje je sve poslove Arkan odradio u emigraciji za državnu bezbednost. Zagrebački analitičar Božo Vukušić, koji je napisao dve knjige o delovanju jugoslavenske tajne policije u emigraciji, tvrdio je da ima dokaza da je Arkan učestvovao u likvidaciji Stjepana Đurekovića.

Tragovi ubica oca vođe škaljaraca vode do Zvicera: Policija na tragu Vukotićevih dželata!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (47)

  1. jak si ti srbin, da je ubijanje i zlocin za tebe cast. sram neka vas bude, i svaki posten srbin/pravoslavac ce mi dati za pravo. jadna ta tvoja djeca, kad ih ti ucis, daj boze da ce pametno nauciti kroz zivot i istinu.

    Odgovori

Ostavite komentar