Male tajne velikih majstora: Evo kako je zaista snimana “Alisa u zemlji čuda” (VIDEO)

Crtani film je premijerno prikazan 1951. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/FandangoNOW Extras

Crtani film “Alisa u zemlji čuda” važi za jedan od najboljih Diznijevih crtanih filmova, uz njega su odrasle generacije. Mnoge iznenađuje činjenica da je film izašao davne 1951. godine i da se i dalje izdvaja među ostalim crtanim filmova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, iako smo film pogledali nebrojeno puta, malo ljudi zna kako je ovaj crtać zapravo snimljen. Nedeljno je bilo moguće napraviti samo 23-24 sekunde animacije. Dizni je u tom periodu došao na ideju da zaposli glumce koji će odglumiti neke od scena iz filma.

Za sve je zaslužan “Mandalorian”: Džordž Lukas se na kratko vratio “Ratovima zvezda”

Na ovaj način su umetnici mogli da odluče iz kog ugla će scena biti prikazana, ali im je i posao dosta bio olakšan. Zahvaljujući glumcima mogli su da prave skice preko njihovih pokreta, pa sama animacija sada izgleda prirodnije. Ova tehnika je korišćena na mnogim Diznijevim filmovima.

Ovako je snimljena čajanka sa Ludim Šeširdžijom:

Alisa je bila glumica Ketrin Boumont koja je tada imala samo deset godina. Volta Diznija je neverovatno podsećala na Alisu koju je zamislio u svojoj glavi, sam ju je izabrao za ulogu. Ona je nedeljama pozirala i igrala scene iz filma. Kasnije je i dala glas Alisi, a nakon toga je postala i Vendi iz crtanog filma “Petar Pan”.

Ovako je Ketrin snimala svoje scene:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar