MOĆNO

Pogledajte šta sve mogu naši SPECIJALCI: Ministar Stefanović se uverio u MOĆ srpske vojske (FOTO/VIDEO)

Ministar Stefanović je još jednom ukazao na snažnu povezanost vojske i naroda, na međusobno poverenje, kao i na apsolutnu bezbednost i sigurnost čiji je garant Vojska Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Potpredsednik vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović danas je zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao kasarnu „Rastko Nemanjić“ u Pančevu, gde su pripadnici 72. brigade demonstrirali niz elemenata taktičko – terenske obuke, kao i stanje opremljenosti kapaciteta arsenala naoružanja i vojne opreme.

Ministar Stefanović je još jednom ukazao na snažnu povezanost vojske i naroda, na međusobno poverenje kao i na apsolutnu bezbezdnost i sigurnost čiji je garant Vojska Srbije:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

„Put razvoja ove jedinice pokazuje da je uvek bila tamo gde je bilo najteže, ali i uvek tamo gde je bilo potrebno našem narodu i gde je Srbija to tražila od njih. Vidim da su i danas ostali posvećeni tom putu, ostali spremni da brane svoju zemlju u svakom trenutku i naravno da svojim znanjem i veštinama budu na usluzi svom narodu“, poručio je ministar odbrane.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Stefanović najavio veliki projekat na VMA: Samo u prvoj fazi biće uloženo 100 miliona

Tokom današnjeg obilaska, komandant jedinice, brigadni general Miroslav Talijan, predstavio je ministru odbrane zadatke, ciljeve i namenu jedinice, kao i njen istorijat.

Prilikom posete, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije pokazali su elemente fizičke obuke, poput odbrane od napada hladnim oružjem, uobičajenih vežbi za održavanje fizičke spreme i kondicije pripadnika brigade, te savladavanja poligona pešadijskih prepreka namenjenih razvoju psiho-fizičkih sposobnosti.

Tokom vojnog poligona pokazana je i upotreba i odbrana od različitog vatrenog oružja, demonstracija vojne operacije u uslovima smanjene vidljivosti, i specijalna akcija odbrane lica pod pratnjom od strane pripadnika Specijalne jedinice Vojne policije.

Poseban segment predstavljalo je demonstriranje antiterorističke borbe u ruralnoj i urbanoj sredini, gde su pripadnici 72. brigade simulirali upad u jedan od objekata u sastavu kasarne, pokazujući vežbu sa upotrebom bojnih eksplozivnih sredstava.

Vodnik iznenadio ministra: Stefanović u životu sreo samo DVA ČOVEKA sa ovim imenom i odmah se našalio

Na kraju današnje posete, ministar Stefanović obišao je i spomen – sobu Specijalne brigade.

„Moramo uvek da se sećamo tih heroja, ali i da brinemo o njihovim porodicama i da pokažemo da Srbija ume da poštuje to što su dali najvažnije, najvrednije – svoje živote za nju“, rekao je ministar odbrane.

Ministar Stefanović je istakao da je cilj dodatno opremanje ove jedinice, kako bi njeni pripadnici imali najbolje uslove za obuku i uvežbavanje svojih veština, i kako bi uvek bili spremni da se odazovu na poziv otadžbine:

„Čast mi je što sam mogao da provedem dan sa njima i da se uverim u njihove sposobnosti, ali i da iz prve ruke čujem šta je to što im je najpotrebnije i šta kao ministar odbrane mogu da pomognem u narednom periodu, kako bi oni bili još sposobniji i još efikasniji u izvršenju svojih zadataka“, naglasio je ministar Stefanović, i istovremeno izrazio nadu će zajednički uspeti da dođu do realizacije ovih ciljeva, dodavši da “nema većeg ponosa i časti za jednog vojnika nego da služi u ovako elitnoj jedinici”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar